Reportáž

Ani druhý mečbol Tygři nevyužili. Série se rozhodne ve čtvrtek v Liberci

Brno/Liberec - Ačkoliv Bílí Tygři většinu zápasu vedli, tři góly Brněnských na konci třetí třetiny překlopily výhru na stranu Komety. V závěrečné minutě se svěřenci Patrika Augusty snažili o vyrovnání, kýžený třetí gól ale vsítit nedokázali. K rozuzlení série mezi Libercem a Brnem dojde v posledním pátém zápase, který je naplánován na čtvrteční večer.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (stav série 2:2)

Moravané se ve čtvrtém předkole museli obejít bez Petera Muellera, jenž vyfasoval jednozápasovou stopku za úder do slabin Jana Šíra. Kádr Libereckých oproti tomu hlásil hned tři návraty. Jmenovitě se do sestavy vrátili útočníci Jaroslav Vlach a Martin Faško-Rudáš, na střídačku se však vrátil i gólman Jaroslav Pavelka.

Neuvěřitelně rychlý vstup do utkání předvedli Bílí Tygři, kteří se radovali z branky již dvacet sedm sekund po úvodním buly. Adam Klapka nahrával od levého mantinelu navrátilci do sestavy Jaroslavu Vlachovi, jenž se nacházel na vrcholku kruhů a ranou tahem překonal Marka Čiliaka - 0:1. Úspěšný start vlil Tygrům do hokejek potřebný klid, který se následně promítl i do dvou úspěšně ubráněných oslabení Komety ve zbytku úvodní třetiny.

Jaroslav Vlach o třetí třetinĚ
Myslím si, že jsme paradoxně třetí třetinu odehráli z celého utkání nejlépe. Domácí ale nakopla využitá přesilovka, kdy snížili na 1:2. Poté jim vyšla buly a zanedlouho po něm skórovali. Psychická výhoda pak byla na jejich straně.

Do prostředního dějství vjeli domácí hokejisté značně aktivněji a Petr Kváča měl mezi svými tyčemi plnou výstroj práce. Ve 26. minutě svou první přesilovku v duelu hráli také Tygři a kombinovali znamenitě, avšak žádná z finálních střel neskončila v brněnské síti. Téměř v úniku na hostující klec se ocitl ve 32. minutě útočník Brna Pavel Jenyš a zanedlouho po něm byl v šanci i Martin Zaťovič, oba hráči si ale vylámali zuby na skvěle lapajícím libereckém brankáři. Blízko srovnání skóre byl na konci druhé třetiny Rhett Holland, svou bombu od modré však poslal několik centimetrů vedle tygří branky.

Ve 44. minutě nebyl daleko od navýšení libereckého gólového účtu Michal Birner, který vyslal střelu ze zápěstí, po které zvonila tyč brněnské svatyně! Čiliak se musel následně činit dvě minuty poté, jelikož byl vyslán do úniku Jaroslav Vlach, ale domácí gólman si jeho pokus vychutnal. Aktivní hra Tygrů v útočném zápasu však přinesla své ovoce ve 49. minutě. Jan Šír stojící v bezprostřední blízkosti brankoviště Moravanů dostal kotouč od Adama Najmana zpoza brány a bekhendem o tyčku svou šanci proměnil - 0:2.

Brněnská odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. V přesilové hře puk dostal od Tomáše Bartejse Michal Krištof, který vzal střelu na sebe - 1:2. Ani ne minutu poté už ale bylo srovnáno. Touš se odrazil od Kváčova betonu k volnému Marku Ďalogovi na pravém kruhu, jenž se do odkryté klece nemýlil - 2:2. V 57. minutě se do šance od levého mantinelu dostali Vincour s Ďalogou a druhý jmenovaný vyslal kotouč na branku. Černá guma se následně dostala k Petru Holíkovi a ten dorážkou otočil vývoj utkání a odvrátil tak brněnský konec v play-off - 3:2.


Petr Jelínek v boji o kotouč

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„Prohráli jsme čtvrté utkání podobným způsobem, jakým Kometa prohrála druhé utkání u nás. Série jde do rozhodujícího zápasu, což je v hokeji vrchol. Nachystáme se na čtvrtek."
Jiří Kalous
HC Kometa Brno
„Odehráli jsme velmi dobrý zápas s tím, že vývoj pro nás nebyl úplně příznivý. Dostali jsme se do dvoubrankové ztráty a nevypadalo to úplně dobře. Musím vyzdvihnout bojovnost týmu, prostě jsme to nezabalili a dřeli jsme do poslední vteřiny. Možná díky tomu přišla odměna v podobě vítězství. Jsem samozřejmě moc rád, že můžeme bojovat v pátém zápase o postup do čtvrtfinále."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner