Reportáž

Ani pátý zápas Tygrů neskončil po 60 minutách, derby ovládla Boleslav

Mladá Boleslav/Liberec - Ani v pátém klání svěřenců Patrika Augusty v sezóně nedošlo k rozuzlení během 60 minut základní hrací doby. V prvním derby letošního ročníku s Boleslaví následovalo za stavu 1:1 prodloužení, do kterého šli domácí v početní výhodě. Nedlouho před jejím koncem ji dokázal zužitkovat David Šťastný, který zajistil svému týmu bonusový bod.

Maskovaní muži obou celků předváděli dlouhou dobu výtečné výkony a bezbrankové ticho trvalo téměř polovinu klání. Mlčení prořízl v 27. minutě Adam Najman, jenž těžil ze skvělé práce Martina Faška-Rudáše za brankou. Jeho následný přesný pas z levého kruhu poté zblízka úspěšně umístil až do odkryté boleslavské kasy - 0:1.

V samotném závěru prostředního dějství si Boleslavští vybojovali početní výhodu, jejíž trvání si přenesli i do třetí třetiny. V ní po rozestavení přesilovkové formace v pásmu Liberce vyslal puk na bránu bek Alex Lintuniemi, do jeho nahození ještě hrábl holí Tomáš Fořt a tečí srovnal - 1:1.

Adam Najman k utkání
Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, pak se to ale zvedlo. Musíme proměňovat naše šance a pomáhat si přesilovkami. Alespoň jeden bod je pro nás dobrý, Kvaky nás výborně podržel.

Vývoj utkání se mohl pro Tygry nepříznivě otočit ve 46. minutě, kdy se po jedné z šancí domácích rozezvonila za Petrem Kváčou tyč! Sudí přihlížející této situaci však rozpažil jako znamení pro pokračování hry. Boleslavští hokejisté hráli po zbytek třetí části aktivněji, nicméně rozdílový gól nevsítili, a tak putovalo derby do souboje o bonusový bod za výhru v prodloužení.

V nastavení došlo k podobnému scénáři jako při první brance Boleslavi. Tentokrát nahození obránce Lintuniemiho od modré čáry usměrnil až za Kváču forvard David Šťastný, jenž rozhodl o úspěchu svého celku 2:1 po prodloužení.


FOTO: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta
Bílí Tygři Liberec
„S prohrou spokojeni nejsme. Mrzí mě druhá třetina, protože jsme v ní měli dobrou pasáž. Bohužel jsme si nevytvořili dvoubrankový náskok a ukončili jsme ji s faulem. Na konci závěrečné části jsme faulovali ještě jednou, to pak rozhodlo."
Ladislav Čihák
BK Mladá Boleslav
„Do utkání jsme vstoupili relativně slušně, prvních deset minut jsme hráli dobře. Pak se ale začaly kupit naše fauly a soupeř nás potrestal. Liberec je silné mužstvo a gól je nakopl. Do konce zápasu jsme spíše dotahovali. Ve druhé třetině jsme vypadli z tempa, na začátku třetí nám ale pomohla branka a hra se trochu srovnala. Nebyli jsme lepší, stále jsme měli několik ztrát. Jsme rádi, že se nám podařilo otočit, ale utkání jsme si zkomplikovali sami. Z chyb se musíme poučit, příště kvůli nim bychom mohli prohrát."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner