Ohlasy k zápasu

Byla z toho krásná show. Škoda, že končí, posteskl si Filippi

Liberec - Ve druhém prodloužení nebyl daleko od rozhodující branky, ale nakonec se po více než stominutové bitvě musel sklonit před Spartou. I tak byl ale Tomáš Filippi na svůj tým hrdý: „Ukázali jsme, že máme charakter a můžeme hrát s kýmkoliv.“

Jako vždy měla i letos série s Pražany pořádné grády. Oba týmy si sáhly na dno a to nejen v posledním rekordním zápase. „I když se to říká blbě, byli jsme Spartě vyrovnaným soupeřem a můžeme odejít s hlavou nahoře,“ projevil po vypadnutí hrdost Tomáš Filippi.

„Semklo se dvacet dva borců a byla z toho krásná show pro lidi. Škoda, že to končí,“ pokračoval ve čtvrtfinálovém hodnocení. Nezapomněl ani ocenit velkou kvalitu soupeře. „Mají tři pětky, které by mohly být v nároďáku. Patří jim gratulace,“ uznal Filippi sportovně.

Ladislav Šmíd po čtvrtfinále se Spartou
Všichni jsme si ho užili. Prvně chci ale pogratulovat Spartě, předvedli v celé sérii výborný výkon. Mají silný tým a přeji jim hodně štěstí do zbytku play-off. Velmi dobře znám „Řepu“ (Michala Řepíka, pozn. red.), takže mu budu fandit.

Byla to pro Bílé Tygry strastiplná sezóna. Dlouho to drhlo, ale nakonec se z týmu Patrika Augusty stal obávaný soupeř. „Do poslední chvíle základní části jsme bojovali o čtvrté místo. Kdybych to někomu řekl kolem Vánoc, klepal by si na čelo,“ ušklíbl se nejproduktivnější hráč sezóny z řad šelem.

V play-off se pak na povedený závěr základní části podařilo navázat, o čemž svědčí vyřazení silné Komety a právě skončené drama se Spartou. „Ukázali jsme, že máme charakter a můžeme hrát s kýmkoliv,“ těšilo libereckou jednačtyřicítku.

Také jí se dotklo dojemné loučení Ladislava Šmída. „Klobouk dolů před jeho kariérou. Prošel si spoustou zranění a nikdy to nevzdal. Bude nám chybět jako lídr i jako kamarád,“ vyznal se Filippi směrem ke Šmídovi.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner