Aktuální zprávy

CHL zná všechny účastníky, Česko zastoupí Třinec, Sparta a Mountfield HK

Liberec - Po čtvrtečním vyvrcholení švédské nejvyšší hokejové soutěže zná Champions Hockey League, jejímž jsou Bílí Tygři akcionářem, všech svých 32 účastníků pro sezonu 2022/23. Kdo si dokráčí pro titul?

O poslední místence mezi 32 účastníky se rozhodovalo až ve finále švédské SHL, které ukončil čtvrteční 7. zápas. Titul a spolu s ním i kvalifikaci do CHL si díky triumfu zajistil Färjestad, s nímž už se Bílí Tygři v rámci Ligy mistrů rovněž setkali. Švédsko bude mít v soutěži hned pět zástupců včetně loňských mistrů CHL, Rögle BK, či Frölundy, jež je v historii Champions Hockey League zatím nejúspěšnějším výběrem.

Pět účastníků bude mít v nadcházejícím ročníku také švýcarská nejvyšší soutěž. Čtyři místenky si vzhledem ke koeficientu zajistily Finsko a Německo, na Česko pak zbyla pouze tři účastnická místa. Ta obsadili mistrovští Oceláři Třinec, dále poražení finalisté ze Sparty a vítězové základní části z Mountfieldu HK. Jejich cílem bude vylepšit extraligový koeficient a opět navýšit počet českých účastníků CHL.

Tři místa patří rovněž mezinárodní ICE Hockey League, díky níž se do Ligy mistrů podívá i maďarský Fehérvár. A tím výčet neobvyklých hokejových destinací nekončí. Mezi evropskou elitou si zahrají například polské duo Cracovia a GKS Katowice, severoirští Belfast Giants či při slovinské premiéře v soutěži Olimpija Lublaň. Po letech se naopak vrací také slovenský zástupce, konkrétně Slovan Bratislava.

Celkem 32 účastníků rozdělí los 25. května ve finském Tampere do osmi skupin po čtyřech účastnících, kteří se v základní fázi utkají každý s každým dvakrát. Dva nejlepší postoupí do play-off, jež vyvrcholí 18. února velkým finále. Kdo se stane dalším šampionem CHL a jak si povedou české kluby? Tato tajenka se začne rozplétat již 1. září, kdy nový ročník Ligy mistrů odstartuje.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner