Rozhovory

Liberec? Chtěl jsem novou výzvu, komentuje svůj příchod Oscar Flynn

Liberec - Sezóna 2021/2022 sice skončila teprve nedávno, Severočeši však zahájili letní přípravu na tu nadcházející již 2. května. Na jejím startu nechyběla ani jedna z nejnovějších libereckých posil v podobě Oscara Flynna. „Myslel jsem, že to bude trošku lehčí, ale bylo to opravdu náročné a to jsme teprve na začátku,“ hodnotil s nadsázkou první chvíle s Tygry mladý forvard.

Jak těžký pro tebe byl přechod do Liberce přímo od největšího rivala z Mladé Boleslavi?
Abych řekl pravdu, tak si úplně nepřipouštím, že bych přestupoval k rivalovi. Jsem rád za šanci, budu pracovat a doufám, že s kluky urveme nějaký úspěch.

Co byl hlavní důvod tvého přesunu právě k Bílým Tygrům?
Chtěl jsem vyzkoušet novou výzvu a myslím si, že Liberec je jedna z nejlepších organizací. Zatím jsem tu opravdu nadšený!

Sehrál v tvém přestupu nějakou roli hlavní trenér Patrik Augusta, se kterým ses setkal již během jeho angažmá právě v Mladé Boleslavi?
Tehdy jsem se pohyboval spíš v juniorce, v áčku jsem se v tu dobu ještě úplně neusadil. Byl to ale určitě faktor, který mi pomohl v rozhodování, kam půjdu dál.

Sám ses již zúčastnil zahájení letní přípravy. Jaké jsou tvé první dojmy?
Myslel jsem, že to bude trošku lehčí, ale bylo to opravdu náročné a to jsme teprve na začátku. Je tu ale parádní prostředí i zázemí, připadám si jak v jiném světě. Jsem moc rád za to, že mě kluci vzali do kabiny a doufám, že nám to takhle klapat bude i nadále.

„Půlku sezóny jsem chtěl hrát aspoň baráž a najednou jsem se ocitl v semifinále“

Uplynulá základní část se vám v Boleslavi nevyvedla ideálně, v play-off jste ale předvedli podařenou jízdu až do semifinále. Jak jste si to užili?
Ze začátku to bylo trochu zklamání, protože jedenácté místo po základní části jsme rozhodně nečekali. Play-off se nám pak ale povedlo a myslím si, že kdybychom takhle hráli i během roku, skončili bychom v tabulce mnohem výš. Závěr sezóny byl každopádně parádní. V semifinále poté už bohužel byla i trochu znát únava. Třinec měl v každém zápase něco navíc a urval to jednoznačně 4:0.

Jak vnímáš sezónu ryze z tvého pohledu? Strávil jsi nějaký čas také na hostování ve Zlíně…
Půlku sezóny jsem chtěl hrát alespoň baráž za Zlín a potom jsme s Boleslaví došli až do semifinále, takže to bylo nahoru a dolů. Jsem ale rád, že jsem se mohl vrátit zpátky do Boleslavi a hrát o nějaký úspěch. Teď jsem ovšem v Liberci a soustředím se už jen na to, co nás čeká tady!

Hledala se pro tebe motivace pro hraní ve Zlíně velmi těžce? Přece jen ses nacházel daleko od domova…
Bylo to komplikované a pro mě úplně nová situace. Zároveň to ale byla skvělá zkušenost a já to tak beru, člověk tak získá motivaci na sobě dál pracovat a zlepšovat se. Poslední místo v tabulce je na psychiku těžké, nikdo nechce hrát dole.

Co říkáš na sílu kádru, který se teď buduje tady v Liberci?
Doufám, že bude jeden z nejsilnějších a porveme se o úspěch!

Hovoří se o tobě jako náhradě za Marka Zachara, jak to vnímáš ty?
Myslím, že jsme si podobní jak výškově či váhově, tak i typově. Na ledě je ale určitě rychlejší on, v tom na něj nemám. (úsměv)


Oscar Flynn a hlavní kouč Tygrů Patrik Augusta

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner