Preview k zápasu

Skončí remízová série? Liberec se porve o tři body v Mladé Boleslavi

Liberec - Extraliga nezpomaluje. Svěřenci Patrika Augusty se v 5. kole české nejvyšší soutěže představí na půdě Mladé Boleslavi, kde se pokusí poprvé v nové sezóně zabodovat naplno. Utkání proti čtvrtému celku tabulky zahájí tygří smečka v úterý v 17:30.

Remízový král

Bílí Tygři zatím zažívají velmi netradiční vstup do soutěže. Ani jeden z jejich prvních čtyř zápasů totiž neskončil v základní hrací době, což znamená, že Liberec letos ani jednou neodešel z extraligového utkání s prázdnou. Stejně tak se ale prodlužuje čekání na tříbodový zisk.

V posledním utkání Severočeši získali bod proti brněnské Kometě za remízu 2:2. Na rozdíl od prvních tří kol, kdy se v prodloužení, potažmo nájezdech, radovaly z vítězství šelmy, ale tentokrát slavil bod navíc soupeř z jihu Moravy.

Michal Bulíř o remízové šňůře
Je pravda, že v takhle vyrovnané soutěži se zápasy, které nemáte dobře rozehrané, těžko dotahují. Za celou sezónu jsme zatím vedli jen dvakrát, což je málo. Na druhou stranu jsme první tři utkání překlopili ve svůj prospěch, což nám určitě psychicky pomohlo. Ale už je čas začít se dostávat do vedení a dělat tři body.

Povedený start Středočechů

V neúplné tabulce zatím podještědskému týmu patří sedmé místo, o tři příčky výš se nachází nejbližší protivník Tygrů z Mladé Boleslavi. Ten se na startu extraligy nachází ve velmi dobré formě.

Na svém kontě mají Bruslaři jen jedno jediné zaváhání se zatím stoprocentní Olomoucí, skalpy Sparty, Českých Budějovic a naposledy Pardubic však jednoznačně potvrzují, že s Mladou Boleslaví se v boji o nejvyšší příčky musí počítat i letos.

Koho sledovat?

Po Martinu Ševcovi má Mladá Boleslav dalšího exlibereckého kapitána. A je vidět, že Janu Stránskému céčko na dresu svědčí. Na svém kontě má extraligový šampión z jara 2016 už tři góly.

Hodně peprný bude zápas na mladoboleslavském ledě pro útočníka Oscara Flynna. Rodák z britského Burnley se totiž poprvé po přestupu do Liberce představí proti svému mateřskému klubu a jak známo, takové konfrontace bývají hodně zajímavé.

Jak se nejen Oscarovi bude dařit na půdě čtvrtých Bruslařů, sledujte v úterý. Utkání je na programu od 17:30.

FOTO: Jan Pavlíček

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner