Preview k zápasu

Tradiční soupeř prvních kol, Tygři míří do Hradce

Liberec – Extraligový vlak se pomalu rozjíždí a na Tygry čeká třetí utkání v pěti dnech. Domácí prohru s Vítkovicemi budou chtít odčinit už v neděli, kdy v rámci 3. kola zamíří do Hradce Králové. Dokáží z východu Čech přivézt body? Držte Podještědským palce od nedělních 16:00!



Vlažný start

Šelmy za sebou mají úvodní dva duely, ze kterých mají vyrovnanou bilanci, tudíž jedenkrát vyhrály a jednou padly. V tom prvním dokázali Liberečtí vybojovat všechny tři body v Brně, následně ale nezvládli domácí premiéru, v níž podlehli Vítkovicím poměrem 2:4.

Hradecký Mountfield je jedním z týmů, které ještě v tomto ročníku nezískaly body. Nejprve Východočeši změřili síly s Litvínovem, ale k výhře jim nakonec nedopomohl ani fakt, že se v úvodních minutách rychle ujali vedení. V pátečním utkání už se Hradečtí představili na domácím ledě, kde hostili Kometu. Gólově chudý zápas nakonec dopadl lépe pro hosty z Moravy, a to výsledkem 2:1.

Oscar Flynn o duelu s Vítkovicemi
Rozhodly speciální týmy. Vítkovice využily hned svou první přesilovku. My jsme v nich měli také spoustu času, bohužel jsme v nich nepředvedli to, co jsme chtěli.

Koho sledovat?

První trefu v libereckém dresu zaznamenala letní posila Martin Ryšavý, který se navíc dokázal prosadit proti svému bývalému klubu. Už v Brně měl mladý český forvard skvělé záblesky, a tak se nabízí otázka: naváže na své poslední výkony?

Rovněž i jeden z hradeckých přírůstků do kádru se dokázal v pátek prosadit. Byl jím americký útočník Ryan Dmowski, který ale k přesnému zásahu přidal také neproměněný nájezd a trest do konce zápasu. Poradí si s ním liberecká obrana?

Pravidelný soupeř v úvodu

Od ročníku 2019/20 je Moutfield pravidelným soupeřem Tygrů v prvních třech kolech základní části. Letos tedy půjde o šesté brzké měření sil. Šelmám hraje do karet i fakt, že aktuální bilance je 3:2 v jejich prospěch. Navíc se stalo pouze jedinkrát, že by Liberečtí vyšli z utkání bodově naprázdno.

Ve vzduchu navíc nadále visí rekord, který může překonat Tomáš Filippi. Ten totiž v Brně vyrovnal Petra Nedvěda v historickém bodování organizace, a tak má na dohled prvenství. Dokáže jej proti Hradci Králové překonat? Nabitý extraligový program pokračuje v nedělních 16:00 na ledě ČPP Arény!


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
HC Škoda Plzeň
×
Odehrané v 16:30 | U17
Banes Motor Č. Budějovice
Bílí Tygři Liberec