Reportáž

Tygři podlehli Spartě těsně 0:1

Liberec - Svěřenci Patrika Augusty se se Spartou střetli podruhé během necelých dvou týdnů. První z těchto duelů prohráli, a tak měli o to větší motivaci tentokrát převrátit výhru na svou stranu. Na branku připsanou Davidu Dvořáčkovi ve 27. minutě ale nedokázali odpovědět ani při závěrečném risku při hře v šesti, a tak berou i tentokrát plný počet bodů Pražané.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a první větší šanci měli již ve 3. minutě, kdy se snažil o bekhendový blafák po úniku Jakub Konečný. Tentýž hráč posléze napálil k závěru první třetiny z ostrého úhlu tyčku a sudí se šli raději poradit s videem. Následný přezkum však gól neukázal, a tak se skóre nikterak neposunulo.

Ve 27. minutě se po nahození Davida Dvořáčka puk ocitl v libereckém brankovišti a rozpoutal se o něj boj. Výsledkem střetu několika holí se kotouč posunul za brankovou čáru a jako střelec byl označen právě sparťanský Dvořáček. Ve 37. minutě vyjel ve vlastním oslabení do brejku Petr Jelínek a kvůli faulu na něj následovalo trestné střílení. Domácí forvard se snažil Jakuba Kováře rozhodit kličkou, ten jej nicméně úspěšně vybruslil.

Petr Kváča o jediné brance utkání
Bylo to celé dost rychlé. Puk poskakoval, pak se odrazil do tyčky a já se tam nechtěl úplně vrhat. Snažil jsem se ho od tyčky vyndat, ale byla tam v cestě hokejka, takže to bylo těžké.

Naděje na vyrovnání držel Tygrům výtečnými zákroky Petr Kváča a předvedl to i ve 45. minutě, kdy se skvěle přesunul proti projektilu Martina Janduse. Liberečtí následně značně přiložili pod kotel a zasypávali klec Sparty četnými pokusy, gólman Pražanů byl ale nedobytný. Vyrovnání měl téměř na holi v závěrečných sekundách zápasu při hře bez brankáře Michal Bulíř, nedokázal však puk zasunout do branky, a tak bere tři body Sparta.


Tomáš Filippi na buly; FOTO: Marek Sekáč

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Utkání bych rozdělil na dvě části. V první třetině byla lepší Sparta, měla lepší pohyb a my jsme se do zápasu nemohli dostat. Bylo vidět, že jsou teď ve formě a velké pohodě. Ve druhé části bych hodnotil někde do desáté minuty zase jako aktivnější Spartu, ale myslím si, že pak jsme už trochu vystrčili růžky, začali se lepšit a měli příležitosti. Dostali jsme tak naději a stále ztráceli jen jeden gól. Třetí třetina byla z naší strany výborná a kluci dřeli, tým pracoval a rvali jsme se do zakončení. V takových výkonech musíme pokračovat i v dalších zápasech. Soupeře jsme ve třetí části přestříleli a mrzí nás, že se nám nepodařila vstřelit vyrovnávací branka. Gólmani podali na obou stranách výborné výkony a Sparta byla tentokrát o jeden gól lepší. "
Miloslav Hořava
HC Sparta Praha
„Musím říct, že to byl skvělý zápas, a to od obou soupeřů. Byl to rychlý hokej o jednom gólu a já jsem rád, že jsme ho dali my a nakonec to i ubránili. Domácí tlačili, ale podržel nás výborný výkon gólmana a všichni hráči si šli pro vítězství. "

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner