Reportáž

Tygři vydřeli další důležitou výhru! Karlovy Vary porazili těsně 3:2

Liberec – Liberečtí hokejisté mají za sebou další náročné střetnutí, které nakonec dotáhli do vítězného konce. Když tři minuty před koncem zvýšil Jaroslav Vlach na 3:1, vypadalo to, že si Tygři v klidu dojdou pro výhru. Energie ale stihla ještě snížit, nicméně v hektickém závěru svěřenci Patrika Augusty tři body uhájili.

Obě mužstva se chtěla prezentovat aktivním hokejem a již od začátku se hra přesouvala z jednoho konce kluziště na druhý. Největší příležitost si během prvních minut připsal Jakub Klepiš, jehož svižnou střelu ale Filip Novotný pokryl. A tak se do vedení nakonec dostali Karlovarští. Ondřej Beránek při přesilové hře vydoloval puk se skrumáže před Kváčou a dorazil ho do sítě.

Tygři ve druhé třetině ještě přidali a chvíli před polovinou zápasu se dočkali vyrovnávací branky. Po tvrdé střele Jana Štibingra se puk odrazil k Michalu Birnerovi, jenž ho odrazem o beton Novotného propasíroval za brankovou čáru! Vstřelený gól šelmy zdravě nabudil, jenže všem dalším šancím gólman Energie odolal. Do závěrečného dějství tak šly oba celky s jednou trefou na kontě.

Lukáš Derner o aktuální situaci

„Jsme ve fázi, kdy musíme na ledě přesně plnit to, co si řekneme v kabině. Nemůžeme o tom jen mluvit. Je super, že jsme před domácím publikem navázali na výhru proti Litvínovu.“


Vstup do poslední části vyšel Severočechům skvěle! Už ve 44. minutě si Lukáš Derner sjel od modré na vrchol levého kruhu, napřáhl se a nekompromisní dělovkou vstřelil svůj první gól v sezóně! Najednou tak museli dotahovat hráči Energie, kteří se ovšem přes pevnou defenzivu Tygrů do vážných příležitostí nedostávali. Necelé tři minuty před koncem navíc hosté nepokryli dostatečně Jaroslava Vlacha, který ranou z pravé strany zvýšil náskok šelem.

Severočeši se ale nakonec ještě museli strachovat o výsledek. V 59. minutě totiž Tomáš Rachůnek zužitkoval přihrávku Jakuba Fleka a rázem Energie prohrávala znovu nejtěsnějším možným rozdílem. Víc už ovšem Karlovarští nestihli. Bílí Tygři vedení udrželi a připsali si další důležité vítězství! „Nejsme v situaci, kdy bychom vyhráli třeba 6:0. My teď potřebujeme takovéto vydřené výhry, při kterých si dokážeme, že můžeme zvrátit i nepříznivý vývoj zápasu,“ vracel se k utkání obránce Mislav Rosandič.

Martin Faško-Rudáš se tlačí do brány

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to těžké utkání a jsme moc rádi, že jsme ho zvládli za tři body. Musíme pochválit celý tým, všichni od začátku do konce plnili to, co jsme si řekli. Potvrdili jsme vzestupnou tendenci."
Tomáš Mariška
HC Energie Karlovy Vary
„Chtěli jsme v Liberci bojovat o každý bod, což jsme podle mě splnili. Hráči nechali na ledě všechno, což je pro nás velké pozitivum. I když odjíždíme s nulou, výkon byl velmi solidní. Bojovali jsme až do konce, bohužel jsme za to nebyli odměněni."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner