Preview k zápasu

V dalším domácím zápase vyzvou Tygři plzeňské indiány

Liberec - Svěřenci trenéra Filipa Pešána se v rámci pátého kola extraligy představí opět doma. Tentokrát pod Ještěd zavítá plzeňská Škoda a Tygři budou usilovat o první domácí body. Páteční střetnutí s indiány startuje v 18:00!

Jako na houpačce

Liberečtí zatím po úvodních čtyřech kolech nového ročníku střídají výhry s porážkami. Zatímco doma Severočeši dvakrát za sebou padli shodně 2:4, tak z venkovních kluzišť dovezli již pět bodů. Nejprve pokořili 2:1 Brno a následně vyloupili hradecký Mountfield vítězstvím 4:3 po samostatných nájezdech. Podaří se šelmám konečně prolomit domácí nezdary?

Celek Josefa Jandače podobně jako Tygři také čeká na první domácí úspěch v letošní sezóně. Nyní navíc táhne sérii tří prohraných utkání v řadě se ziskem jediného bodu z mladoboleslavského ledu. Ukončí černou sérii právě v Liberci?


Tomáš Filippi o domácích ztrátách
Mrzí nás to. Samozřejmě, že nechceme doma ani venku ztrácet body. Musíme být příště u nás v pásmu a u nich před bránou poctivější.

Koho sledovat

Hostující fanoušci budou upínat zrak na Filipa Jansu, jenž uplynulou sezonu strávil právě v západočeském dresu, v němž se během základní části postaral celkem o osm kanadských bodů. Za zmínku stojí také slovenský forvard Martin Faško-Rudáš, který v minulém domácím zápase proti litvínovské Vervě hned dvakrát skóroval v přesilové hře.

V plzeňských řadách bude upřena pozornost na brankoviště, které hájí Dávid Hrenák, jenž loni působil právě u šelem. Dalším ostře sledovaným hokejistou v západočeském souboru bude Adrián Holešinský, který ve vzájemných zápasech minulého ročníku nasbíral celkem tři body.

Tygří pevnost

Vzájemná klání hraná pod Ještědem v poslední době vyhrává buď severočeský celek, nebo duely končí nerozhodně po základní hrací době. Poslední tříbodové vítězství plzeňských indiánů v rámci základní části na severu Čech přišlo na začátku prosince roku 2020. Udrží Bílí Tygři dobrou bilanci i v dalším střetnutí se Západočechy? Odpověď dostaneme již v pátek od 18:00.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
HC Škoda Plzeň
×
Dnes v 16:30 | U17
Banes Motor Č. Budějovice
Bílí Tygři Liberec