Reportáž

Urputnou přetahovanou s Hradcem rozsekl v nájezdech Flynn

Hradec Králové/Liberec - Druhý venkovní duel, pro který Tygři vyjeli do Hradce Králové, přinesl atraktivní hokej z obou stran. Obě mužstva se střídala ve vedení a jelikož bylo skóre po šedesáti minutách nerozhodné 3:3 a vítěze neukázalo ani prodloužení, přišly na řadu nájezdy. Z nich vytěžil dvoubodovou výhru Liberec, když byl jediným úspěšným exekutorem dovednostní disciplíny Oscar Flynn.


Královéhradečtí se na počátku utkání prezentovali velmi dobrým pohybem, kterým si vynutili liberecký faul. Ten následně dokázal ztrestat v přesilovce Jakub Pour, jehož důraz na brankovišti otevřel skóre - 1:0. Tygří střídačka si vyžádala přezkum situace trenérskou výzvou, ta ale trefu potvrdila a Liberečtí museli podstoupit další oslabení. Tentokrát se ale náporu ubránili a pár minut poté navíc srovnali zásluhou T. J. Melancona z hranice slotu - 1:1.

Druhé dějství zahajovali Severočeši početní výhodou, jež byla posléze vylepšena na dvojnásobnou. Souběžně s návratem do rovnovážného počtu hráčů na ledě přišel další liberecký úder, to když si sražený pokus Faška-Rudáše našel Jaroslav Vlach a poslal Liberec do vedení - 1:2. Už to vypadalo, že tento stav bude platit i po druhé siréně, dvanáct sekund před jejím zazněním však vypálil nechytatelně do pravé horní šibenice Martin Pláněk - 2:2.

Po faulu kolenem na Filipa Jansu dostal Martin Pláněk trest na pět minut plus do konce zápasu. V dlouhé přesilovce se ale naopak prosadili domácí, za které udeřil z mezikruží Jordan Perret - 3:2. Radost celku se lvem na hrudi však neměla dlouhého trvání, poněvadž kontroval po průjezdu před Škorvánka Róbert Lantoši - 3:3.

S tímto skóre duel putoval do prodloužení, ani po jeho pěti minutách ale nebylo o vítězi jasno. V samostatných nájezdech vyhrál za dva body Liberec, a to díky trefě Oscara Flynna - 3:4.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Narazili jsme na velmi dobře připravené domácí, kteří byli po celé utkání aktivnější a zavírali nás v dlouhých pasážích v našem pásmu. Díky obětavosti a výbornému Petru Kváčovi v bráně jsme celý zápas drželi krok. Dokonce jsme se i dostali do vedení. Pomohly nám přesilovky, které jsme dvě proměnili, i když jsme v jedné dlouhé taky dostali branku. Hráče jsme přitom upozorňovali, že Hradec umí ve čtyřech zaútočit. Trošku nás zmrazil gól 13 vteřin před koncem druhé třetiny a byl to boj o každý kotouč až do konce zápasu. Nájezdy rozhodl vynikající Kváča."
Tomáš Hamara
Mountfield HK
„Porážka je pro nás trošku trpká, protože si myslím, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Bohužel nás celou dobu, už od loňska, trápí proměňování šancí. Samozřejmě proti nám stál vynikající gólman, ale chybí nám šikovnost a větší důraz, abychom to tam prostě dotlačili. To je vidět i na rozdílu v počtu střel. Druhá věc je, že z pěti přesilovek dáme jeden gól, což je taky málo a musíme se v tom zlepšit. Jinak to byl perfektní zápas nahoru – dolů, uhrávali jsme souboje a v útočném pásmu dostávali soupeře pod tlak, ale ta koncovka… Nájezdy už jsou loterie. Kváča to v nich zavřel a nedostal ani jeden gól, my jsme dostali jeden a prohráli."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 18:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
HC Škoda Plzeň
×
Odehrané v 16:30 | U17
Banes Motor Č. Budějovice
Bílí Tygři Liberec