Spielerprofil

Fotografie není přiložena
Daniel Bukač
Daniel Bukač
Verteidiger
Geboren29. 4. 1999
Größe196 cm
Gewicht95 kg
Stockrechts

Statistiken

Statistiken

keine Statistiken gefunden

Spiele

keine Statistiken gefunden

Nähere Angaben

Mladý obránce Daniel Bukač se narodil v Mostu, s hokejem začal ale o něco západněji, konkrétně v Chomutově. Zde působil až do staršího dorostu a vedlo se mu velmi dobře, obzvlášť v sezóně 2014/15, kdy si v třiatřiceti zápasech připsal na beka velmi úctyhodných dvacet šest bodů. Zaslouženě si tak v ten samý ročník odbyl premiéru v reprezentačním dresu v kategorii U16.

U Pirátů poté už ale strávil pouze jeden rok, načež se rozhodl pro odchod do zámoří. Angažmá získal v kanadském týmu Brandon Wheat Kings, jenž hraje WHL. V sezóně 2016/17 se mimo jiné podíval i na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kde ale vinou zranění odehrál jediné střetnutí. I tak jeho výkony v dresu Brandonu stačily na to, aby byl draftován.

Na výběru talentů po něm sáhli v sedmém kole Boston Bruins, které měl už od mala rád díky Zdenu Chárovi. O tom, že byl vybrán do nejslavnější ligy světa, se mimochodem dozvěděl na parkovišti u supermarketu ve svém rodném městě.

V následujícím roce již nedostával v Brandonu tolik prostoru, a tak se v létě 2018, kdy absolvoval i nováčkovský kemp Bostonu, rozhodl pro přesun do klubu Niagara IceDogs. V něm se ukazoval ve velmi dobrém světle, za což si vysloužil nominaci na světový šampionát juniorů. Poté přišla další změna. Daniel Bukač se vrátil zpět do Čech, kde bude nastupovat v tygřím dresu.

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner