Preview k zápasu

Bílí Tygři hostí druhý celek tabulky

Dnes od 18:00 se Bílí Tygři utkají na svém ledě ve Svijanské aréně s hokejisty Třince. Liberečtí fanoušci uvidí po vedoucích Pardubicích a mistrovské Spartě další velmi kvalitní celek extraligy. Oceláři se drží na druhém místě za rozjetými Pardubicemi, naproti tomu Tygrům patří v současné době dvanácté místo v soutěži. Po několika nevydařených zápasech se hokejisté z města pod Ještědem dočkali bodu ve Zlíně, Třinečtí dokázali čtyřmi brankami zvrátit nepříznivý vývoj skóre v zápase s lídrem tabulky. V dresu Tygrů by se měla představit čerstvá posila z Holešovic, Pavel Kašpařík

Kádr soupeře

Třinečtí trenéři Pavel Marek a Aleš Mach střídají duo brankářů Lakosil - Horčička. Muziku v třinecké obraně nekompromisně tvrdí Libor Procházka. Reprezentant Procházka je také nejproduktivnějším obráncem týmu hostí. Dalšími pevnými kameny zadních zadních řad Ocelářů jsou velezkušení Jiří Malinský, Petr Jančařík nebo mladíci David Nosek a Mario Cartelli. Před několika dny se k týmu připojil navrátilec z NHL, dvacetiletý Petr Svoboda.

Mezi největší hvězdy extraligy patří vyhlášený střelec i vytříbený technik Richard Král, jehož výkony opět zaujaly i trenéry české reprezentace. Král se už tradičně vyskytuje v popředí kanadského bodování a jinak tomu není ani letos. Na začátku sezóny se zdálo být Královo vedení nedostižné, husarský kousek se podařil osmnáctiletému Jiřímu Hudlerovi, který se bodové explozi vyšvihl do čela tabulky střelců i produktivity. První útok Ocelářů, který tvoří rychlík se zkušenostmi z NHL Václav Pletka, hokejový génius Richard Král a jeho hokejové dvojče Marek Zadina, nahání hrůzu asi všem obranám v extralize. Za letošním tažením Třince stojí hlavně produktivita elitní formace, bodově se ale daří i centru druhého útoku, Janu Markovi.

Poslední zápasy

Poslední zápasy byly pro Třinecké jako den a noc. Na domácím ledě převálcovali Medvědy ze Zlína i Keramiku Plzeň a stále tak drželi domácí neporazitelnost. Pak prohráli na ledě Litvínova 1:2 a ve Vsetíně dokonce ostudně 0:5. Ocelové město jako první dobyli slávisté - před týdnem si z Třince odvezli nečekanou výhru 5:3 a pro Třinecké to byla třetí porážka v řadě. V neděli Oceláři vybojovali vítězství v prodloužení ve Vítkovicích a v úterý hostili ve šlágru kola první Pardubice. Už se zdálo, že Východočeši budou po Slavii druhým týmem, který si z říše Krále Richarda odveze body, domácí se ale obdivuhodně vzchopili a utkání otočili čtyřmi brankami během dvanácti minut.

Liberečtí po domácí prohře s Pardubicemi 3:4 změřili v dalším kole své síly na ledě Znojma, kde po katastrofální třetí třetině utrpěli debakl 8:3. V dalším těžkém souboji ve Svijanské aréně nestačil nováček na mistra ze Sparty a podlehl mu 1:4. Poslední zápas ve Zlíně ukázal, že by se mohlo začít blýskat na lepší časy. Tygři sice v zápase ztratili vedení 2:0 a nebyli daleko od další porážky, bojovali ale až do konce a odměnou jim byl bod za remízu 3:3. Tímto zápasem také ukončili pětizápasovou sérii utkání bez bodů.

Utkání v Třinci rozhodl Richard Král

První vzájemné měření sil v jedenáctém kole dopadlo lépe pro Oceláře. Tygři se již po několika vteřinách ujali vedení brankou Kropáče (při tomto gólu si připsal svou jedinou asistenci Vojtěch Kubinčák). Muž zápasu Richard Král srovnal o pár minut později. V druhé třetině si Tygři vylámali své zuby na Lakosilovi a jednu z chyb libereckých beků Liberce potrestal rychlík Zadina. O zápasu rozhodla nezkušenost nováčka, který obdržel v rozmezí několika minut další čtyři branky.

Sestava Třince z minulého zápasu

Horčička - Houdek, Malinský, Nosek (21. Cartelli), Jančařík, Svoboda, Žabka - Zadina, Král, Pletka - Janků, Marek, Pavelek - Martynek, Ivan, Polončič.

O tom, zda do branky nastoupí Koťátko nebo Falta, rozhodne trenér Jandač až dnes. Jisté ale je, že se bude muset obejít bez opory zadních řad Jana Kudrny, který si ve Zlíně poranil vazy v koleni a bude mimo hru přibližně do Vánoc.

Články k utkání 11. kola, TRI-LIB 6:2 (1:1, 1:0, 4:0)
Daleká cesta na východ (Pozvánka na zápas)
Král Richard úřadoval, Tygři odjíždějí s přídělem (Reportáž a statistiky)

Související

23.11.2002 • Radek Vokál

Debakl s Oceláři ve fotografiích

Naši partneři

Generální partner
Generální partner