Preview k zápasu

52. kolo: Nenasytní Tygři si v pátek doma počíhají na Energetiky

L i b e r e c – Po více než šesti měsících od vhození prvního buly v tomto extraligovém ročníku Bílé Tygry od konce základní části dělí poslední utkání. V něm Pešánovi svěřenci změří síly s Karlovými Vary. Završí 52kolový kolotoč Liberečtí vítězně? Nenechte si ujít závěrečnou bitvu základní části, které bude předcházet předání Prezidentského poháru. Slavností ceremoniál je na programu již od 18:00!

Vyjma reprezentačních pauz byli Bílí Tygři týden co týden v zápasovém tempu. Od něj si po posledním klání na chvíli odpočinou a budou se soustředit na klíčovou část sezóny: play-off.

Než se ale tak stane, postaví se Pešánovi svěřenci poslednímu soupeři ze západu Čech: karlovarské Energii. Před samotným utkáním navíc ještě přeberou trofej pro vítěze základní části, Prezidentský pohár, který tygří smečka vybojovala ve velkém stylu, když zbořila hned dva extraligové rekordy: v počtu výher i celkovém počtu získaných bodů.

Tygři budou bojovat o navýšení rekordů

Oba zmíněné rekordy však Liberečtí mohou navýšit během závěrečného kola a ještě o něco mohou pozvednout i své sebevědomí. Ani venku s Vítkovicemi ani doma s Karlovými Vary nebudeme chtít body jen tak odevzdat," nechal se slyšet po poslední domácí bitvě se Zlínem obránce Lukáš Derner.

A jak řekl, tak se taky stalo. Bílí Tygři v uplynulém utkání znovu ukázali svou bojovnost a jeden z důvodů, proč zrovna oni opanovali základní část. Na východě republiky po nepovedeném úvodu sice prohrávali už 0:3, utkání ale nakonec otočili a slavili výhru 6:5.

Hattrickem se v zápase navíc blýskl Petr Vampola, kterému na vstřelení tří gólů stačilo pouhých 6 minut a 41 vteřin, čímž se v historické tabulce nejrychlejších hattricků zařadil před Jiřího Polanského na devátou příčku. Dalším pozitivním střípkem v tomto utkání pro Liberecké byl i návrat Jána Lašáka mezi tři tyče.



Liberec proti Varům zatím stoprocentní

Hned tři týmy Liberec v základní části dokázal porazit ve všech čtyřech střetnutích. Jsou jimi Třinec, Litvínov a Pardubice. V pátek k nim navíc může přibýt i celek čtvrtý, Karlovy Vary. S nimi Tygři pokaždé sehráli gólově nadprůměrně bohatá klání – v každém z nich padlo nejméně osm branek.

Zatímco první utkání na západě Čech představovalo vyrovnanou bitvu, o jejíž výsledek se Tygři prali do poslední minuty, následující dvě klání byla jednoznačně v režii Pešánových svěřenců. V obou Tygři karlovarskou Energii propálili hned sedmkrát, konkrétně v poměru 7:1, respektive 7:2.

Ačkoliv všechny důležité tabulkové aspekty hovoří ve prospěch Libereckých, není důvod soupeře podceňovat. Karlovarští sice základní část dokončí na poslední příčce, skutečný boj pro ně, stejně jako pro Tygry, teprve započne. A jak jinak si lépe před play-out zvednout sebevědomí, než zkusit potrápit suverénního lídra? Úvodní buly bude vhozeno po slavnostním ceremoniálu, tedy v 18:20.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 55
Bilance: 24 – 7 – 2 – 4 – 17
Skóre: 149:130

Připomeňte si poslední domácí klání s Energií, které se pro Tygry neslo ve znamení střelecké exhibice.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner