Reportáž

9. třída: Tygři si odvezli z Ml. Boleslavi důležitý bod

L i b e r e c - Velmi cenný bodový zisk zajistil na horkém ledě Mladé Boleslavi svému týmu v samém závěru zápasu útočník Jan Slivka. Po bezvadném kolektivním výkonu si liberečtí deváťáci vezou ze středních Čech další bodík do tabulky.

Tygry čekal velmi důležitý zápas proti silné Mladé Boleslavi. Do utkání vstoupili nadmíru dobře, když se brzy ujali vedení 3:1. Nejprve překvapil celou boleslavskou obranu Ilenčík, který již v první minutě z otočky otevřel účet utkání. Poté sice Tygři inkasovali, ale vzápětí opět strhl vedení na stranu Liberce Beníšek, který dorazil vlastní střelu. V téže minutě zakončil pod břevno akci Vaňka a Urbana Knap - 3:1.

Ve druhé třetině začali přebírat iniciativu Boleslavští, ovšem ve většině případů je zastavila buď důrazná obrana Tygrů, nebo skvělý Blažek. Přesto na jednu střelu gólman hostů nestačil.

Na začátku třetí třetiny přidali boleslavští branku na 4:3 a s Tygry to začalo vypadat zle. Naštěstí Liberečtí nesbalili zbraně a víra ve vyrovnání je přivedla zasloužené odměně. Dvě minuty před koncem totiž tečoval šikovné nahození Najmana před brankou důrazný Slivka a zajistil tak Tygrům důležitý bod.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenéra - Jiří Peřina: „Klukům patří poděkování za bojovnost a za to, že hráli s nasazením do posledních minut zápasu. Skvěle se prezentovali obránci Najman s Nováčkem, kteří hráli půl utkání ve dvou pětkách. Velmi důležité bylo, že se na skórování podílely všechny tři útoky.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner