Mládežnický hokej

Bílí Tygři mají zástupce na reprezentačních kempech U16, U17 i U18!

Liberec - Reprezentační program je aktuálně pořádně nabitý, do akce jdou národní výběry U16, U17 a U18. A Bílí Tygři mají ve všech kategoriích své zastoupení!

Nejmladší reprezentační kategorie U16 se sešla ve Znojmě, odkud se ve středu přesunuli do švédského města Tranas, kde mezi čtvrtkem a sobotou odehrají utkání se Slovenskem, Finskem a domácím týmem. V nominaci národního výběru je útočník David Rozsíval, který se letos v extralize dorostu blýskl 54 body ve 40 duelech.

Mezi náhradníky jsou ještě obránci Lukáš Ehrenberger a Jakub Seidl, asistentem trenéra je navíc kouč libereckého dorostu Milan Plodek. V nominaci navíc nechybí tygří odchovanec Adrien Bartovič, který od letošního ročníku působí ve švédském Malmö.

David Rozsíval

Český výběr U17 vstupuje do vrcholu aktuální sezóny, kterým je pro něj turnaj pěti zemí v Plzni. A v nominaci zůstala kompletní liberecká trojice, která odehrála už modelová utkání proti starším hráčům z německého Mannheimu – Vasyl Špilka, který byl s šedesáti body nejproduktivnějším hráčem tygřího dorostu, Daniel Pekař, jenž měl jen o čtyři body méně, a také obránce Pavel Průšek, který i z pozice beka překonal hranici bodu na zápas. Mezi náhradníky je ještě obránce Adam Král.

Česká reprezentace už do turnaje vstoupila středeční výhrou nad Švýcary, se kterými sice ztrácela o dvě branky, nicméně zápas dovedla k vítězství 5:2. Gólem a asistencí se předvedl Vasyl Špilka. Národní tým na akci ještě vyzve postupně Finsko, Slovensko a Švédsko.

Daniel Pekař

Reprezentační osmnáctka už finalizuje přípravu na mistrovství světa, tento týden v Písku absolvuje poslední ze čtveřice kempů. V nominaci svítí jméno libereckého Jakuba Dvořáka, který vyléčil zranění a je připravený zastat roli jednoho z tahounů mužstva. V sobotu se Česko střetně v přípravném utkání s Lotyšskem, následovat bude noční vlakový přesun do Švýcarska, kde se MS uskuteční.


Jakub Dvořák

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner