Aktuální zprávy

Bílí Tygři podpoří jedenáctiletého sledge hokejistu

Liberec - Bílí Tygři v přípravě nezahálí. V sobotu například pomohou dobré věci. Od 14 hodin se totiž zúčastní v Benátkách nad Jizerou charitativního florbalu pro jedenáctiletého Filipa Veselého. Jeho velkým snem je podívat se na vlastní oči do Ameriky a tam vidět hokejový zápas NHL.

Jedenáctiletý Filip Veselý se narodil s poškozenými dolními končetinami. Do svých devíti let absolvoval celkem patnáct operací. Nohy se ale lékařům nepodařilo zachránit. Museli mu je amputovat.

„Filípek je ale neuvěřitelně statečný kluk. Na svůj osud si nestěžuje, naopak je rád, že může sportovat a hrát sledge hokej. Žije ale pouze s maminkou. Přemýšlel jsem, čím mu udělat radost. A dospěl jsem k názoru, že by ho potěšila cesta na NHL. Letošní ročník se tedy ponese v duchu hesla POŠLEME FILÍPKA NA HOKEJ DO AMERIKY,“ líčí hlavní organizátor akce, redaktor Českého rozhlasu Pavel Petr. 


Liberecké barvy budou na palubovce hájit například Lukáš Derner, Roman Will, Filip Pyrochta, Ladislav Šmíd nebo Martin Ševc. Během turnaje dojde také na derby, kdy se Bílým Tygrům postaví do cesty Bruslaři z Mladé Boleslavi.

"Bude to podle mě stejně vyhecované, jako na ledě! Rozhodně si nic nedarujeme!" usmívá se Lukáš Derner. A dodává: "Na celý turnaj se moc těšíme, ať už jde o zápas s Boleslaví nebo s jinými týmy. Je skvělé, že jde především o dobrou věc."

Součástí turnaje bude také dražba hokejových i fotbalových dresů. Vstup na akci je zdarma.

S Filipem Veselým se už začátkem roku setkal Radim Šimek, který mu pod stromeček nadělil výkonný počítač a Filip ho na oplátku pozval na večeři. Celý příběh si můžete připomenout zde.

Radim Šimek s Filipem Veselým

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner