Preview k zápasu

Boj o čtyřku pokračuje! Tygři doma vyzvou Třinec!

Liberec - V rámci 46. kola přivítají Tygři na svém ledě třinecké Oceláře. Šelmy budou chtít navázat na předchozí únorové výkony a uzmout další tři důležité body. Utkání začne ve středečních 18:00 na ledě Home Credit Areny. Zápas bude vysílat ČT sport.

Domácí triumfy

Bílí Tygři předvádí na svém ledě jeden suverénní výkon za druhým. Naposledy zde padli 15. ledna ve smolném zápase s Pardubicemi, kde inkasovali branku těsně před koncem zápasu. Od té doby zde ale ztratili pouze jediný bod, a to v derby proti Mladé Boleslavi, kterou porazili 4:3 po prodloužení. Před reprezentační přestávkou si navíc vylepšili i venkovní bilanci a v Plzni se jim, především díky třem využitým přesilovkám, podařilo zvítězit 4:2 a stále jsou tak v boji a přímý postup do play-off.

Třinečtí druhou polovinu ledna neprožili ideální období a táhli šňůru pěti proher po sobě, navíc během těchto zápasů vstřelili dohromady pouhé čtyři branky. Před reprezentační pauzou si ale spravili chuť, když na domácím ledě porazili Kladno těsně 5:4. V pondělí však sehráli dohrávku osmého kola proti ve formě hrajícímu Hradci Králové. Tomu Třinečtí podlehli těsně 3:4.

Koho sledovat?

Liberecká jednička Petr Kváča si za své výborné výkony, které ho mimo jiné řadí na druhé místo v úspěšnosti zákroků v rámci extraligy, vysloužil pozvánku na reprezentační turnaj ve Švédsku a nadále tak potvrzuje svoji důležitost pro liberecký tým. Zvládne vychytat Oceláře?

Pomyslnou korunu krále střelců letos nosí třinecký útočník Marko Daňo, kterému se podařilo vsítit celkem 24 přesných zásahů, a i to z něho dělá nejproduktivnější hráče v kádru Ocelářů. Podaří se libereckým zadákům zmařit všechny jeho pokusy?

Gólové hody

I přes dobrou formu na domácím ledě si budou muset Tygři dát na Oceláře pozor. V letošní sezóně totiž ve vzájemných zápasech získali pouhé dva body za výhru v prodloužení z prvního letošního střetnutí. Další dvě však ovládnul Třinec, který nejprve porazil Liberec na jejich ledě 4:1 a v posledním klání dokonce 6:3. Dohromady letos šelmy inkasovaly celkem třináct gólů z holí třineckých hráčů.

Momentálně ztrácí Liberečtí čtyři body na místo, které jim zajistí účast v play-off. O něj se momentálně perou právě s třineckými Oceláři a hradeckým Mountfieldem. Třinečtí navíc hrají další kolo právě s Hradcem Králové. I tento fakt přidává na důležitosti tohoto zápasu.

Zvládnou Tygři vybojovat další výhru na domácím ledě? Tuto i další otázky nám zodpoví středeční zápas, který začíná v 18:00 na ledě liberecké Home Credit Areny. Utkání bude vysílat ČT sport.

Poslední vzájemný zápas

HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec 6:3
Branky a nahrávky: 16. Daňo (Hudáček), 40. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 44. M. Růžička (Marcinko, M. Doudera), 46. M. Růžička (Dravecký, Zahradníček), 54. Roman (Zahradníček, M. Růžička), 55. Kurovský (M. Doudera, Hudáček) – 35. Flynn (Nedomlel), 48. Nedomlel (Vlach, Rychlovský), 59. A. Najman (Balinskis, Flynn).


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner