Preview k zápasu

Boj o elitní čtyřku pokračuje! Tygři míří do Třince

Liberec – Nabitý únorový extraligový program nabídne hned na úvod těžkou prověrku. O body se šelmy poperou s úřadujícím mistrem z Třince. Zvládnou Tygři odčinit předchozí dvě porážky? Duel na ledě Werk Areny odstartuje v 17:00!

Střídavé výsledky

Liberečtí téměř v celé této sezóně střídají prohry s výhrami a jinak tomu není ani v poslední čtvrtině základní části. Po triumfech nad Plzní a Mladou Boleslaví přišla tvrdá rána v podobě prohry s hradeckým Mountfieldem. V tomto zápase totiž šelmy vedly 3:0, nakonec však braly pouze bod za prohru po nájezdech. Ve středečním klání proti Spartě se svěřenci Filipa Pešána dlouho dotahovali, ovšem nepovedená powerplay jim nakonec zavřela dveře v cestě za body.

Dávid Hrenák o duelu s Pražany
Bylo to náročné utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Nám to nevyšlo, ale musíme pokračovat dál a nachystat se na další dva náročné zápasy, které nás čekají. Věřím, že se připravíme co nejlépe a příště budeme my tím lepším týmem.

Naopak Oceláři mají v nohách dobré výsledky, které se jim daří urvat i přes početnou marodku. V lednu totiž Třinečtí na domácím kluzišti neprohráli jediný zápas a pouze proti Boleslavi a Českým Budějovicím nezískali plný počet bodů. Ve středeční předehrávce přivítala třinecká Werk Arena poslední Kladno. Proti Rytířům svěřenci Zdeňka Motáka jasně dominovali a dokráčeli si pro pohodlné vítězství 5:0.

Koho sledovat

V posledních kláních se začal v sestavě Liberce častěji objevovat obránce David Aubrecht. Ten strávil převážnou většinu letošního ročníku v prvoligových Litoměřicích, kde vykazoval dobrá čísla, a tak dostal prostor také mezi tamní smetánkou. Ve svých dobrých výkonech pokračuje také o patro výš, čímž si vysloužil pravidelný prostor v obraně Tygrů.

Na děleném prvním místě v produktivitě soutěže se nachází třinecký Martin Růžička. Berounský rodák si v aktuálním ročníku stihl připsat už 46 kanadských bodů. Pohlídá si tohoto navrátilce do národního týmu severočeská obrana?

Taktické bitvy

Ač dva předchozí zápasy skončily 4:1, v obou případech se jednalo o takticky svázaný duel, jenž pokaždé nabídl gól do prázdné brány. Vítězný tým totiž vždy dokázal ustrážit hubený náskok a soupeřův závěrečný tlak při powerplay přetavit ve svůj prospěch.

Navážou Severočeši na předchozí domácí triumf proti Třinci a odčiní předešlé dvě porážky? Úvodní buly padne v pátečních 17:00 na ledě třinecké Werk Areny.

Poslední vzájemný střet

Bílí Tygři Liberec 4:1 HC Oceláři Třinec
Branky a nahrávky: 33. Bulíř (Vlach, Klíma), 44. Hawryluk (Knot, Flynn), 59. Filippi (D. Král), 60. Knot (Filippi) – 47. M. Roman (Nestrašil, M. Růžička)

FOTO: hcocelari.cz

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner