Preview k zápasu

Brzká odveta s Třincem! Tentokrát přijedou Oceláři do Liberce

Liberec – Základní část hokejové extraligy vrcholí a před Tygry jsou ještě čtyři náročné zápasy, z nichž hned tři odehrají před vlastním publikem. Jako první pod Ještěd zavítá Třinec, s nímž se šelmy utkaly naposledy 20. února, tedy před méně jak dvěma týdny. Budou i tentokrát úspěšnější Severočeši? Utkání začne ve středu od 18 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec


Poznámka: pokud v úterním kole Vítkovice porazí Kladno, klesnou Tygři na 8. místo

Klopýtnutí

Třinec neprožívá v závěru základní části povedené období. Z posledních osmi utkání totiž vyhrál pouze tři a zkomplikoval si tak cestu za Prezidentskou trofejí. Na vedoucí Hradec sice momentálně ztrácí dva body (pokud Hradec Králové vyhraje úterní zápas Litvínovem, bude rozdíl pětibodový, pozn. red.), jenže Východočeši mají ještě jeden zápas k dobru. Kromě zisku důležitých bodů budou chtít Oceláři proti Liberci napravit i zaváhání s Olomoucí, které v neděli podlehli 0:3.

To Tygrům se na konci února dařilo a díky sérii čtyř výher získali možnost promluvit do bojů o elitní čtyřku, jež postoupí přímo do čtvrtfinále. V souboji s přímým konkurentem ze Sparty však svěřenci Patrika Augusty neuspěli, když Pražanům podlehli 2:5. Šance na zisk čtvrtého místo ale stále není ztracena a není tak pochyb o tom, že šelmy proti Třinci udělají pro zisk bodů maximum!

Patrik Augusta o zápasu se Spartou
Sparta nám dala lekci z produktivity. Myslím si, že v prvních dvou třetinách to nebyl až tak výrazný střelecký rozdíl, ale bohužel jsme udělali zbytečné chyby, které soupeř potrestal. V útočném pásmu jsme se naopak nedokázali vícekrát prosadit.

Koho sledovat

Liberecký útočník Jan Ordoš se prosadil hned ve dvou ze tří letošních vzájemných zápasů. Zapíše se mezi střelce i tentokrát?

Slovenský forvard Martin Bakoš se po dlouhé době vrátí pod Ještěd, poprvé však v dresu soupeře. V posledních třech utkáních se navíc dvakrát prosadil.

Plný dům

Hlavním příběhem střetnutí bude bezesporu návrat fanoušků na tribuny Home Credit Areny. Ti sice mohli na hokej po celou sezónu, ve většinu případů ovšem ve velmi omezeném množství. V únoru poté přišlo částečné uvolnění vládních opatření a od 1. března už mohou Tygři svůj stadion naplnit až pod strop! Liberecké hokejisty tak bude moct podporovat zcela zaplněné hlediště! Výhodu domácího prostředí navíc budou mít hned ve třech ze čtyř zbývajících zápasů základní části. Více informací, včetně těch o prodeji vstupenek, se dočtete tady.

Z letošních tří setkání má zatím lepší bilanci tým ze Slezska, jenž zvítězil dvakrát. Poslední měření sil ale zvládli lépe Tygři, kteří na ledě Ocelářů vyhráli 4:2. Dokáží před svými fanoušky tento počin zopakovat? To se dozvíme ve středu od 18:00. Buďte u toho!

Poslední vzájemný zápas

HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec 2:4
Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík (M. Doudera), 59. M. Kovařčík (A. Nestrašil, Kundrátek) – 4. Ordoš (Derner, M. Zachar), 9. Rychlovský (Melancon, L. Šmíd), 58. Birner (L. Šmíd), 60. M. Zachar.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner