Ohlasy k zápasu

Čím těžší příprava, tím víc z ní můžeme vytěžit, hodnotí švýcarský turnaj Hrenák

Lausanne/Liberec - Třízápasový turnaj Coupe des Bains je minulostí a s ním i zahraniční rameno tygří přípravy na sezónu. I v závěrečném představení Liberce ve Švýcarsku se hrálo ve velkém tempu a znovu se jednalo o vyrovnaný boj. Rozhodující však byla třetí část, kde si Lausanne pomohlo početními výhodami a zvítězilo 6:2. „Je to kvalitní soupeř a ukázali to hlavně na konci, kdy využili námi nabídnuté přesilovky,“ ohlíží se za duelem Dávid Hrenák.

Výsledek duelu s Lausanne hovoří jasně pro soupeře, do poslední chvíle se však hrálo o body. Jak se za utkáním ohlížíš?
Byl to v podstatě víceméně vyrovnaný zápas. Bohužel využili přesilovky na konci a tím se dostali na koně. Potom už to bylo těžké, ale do té doby to podle mě bylo víceméně vyrovnané.

Na počet vyložených šancí jsme byli švýcarským celkům rovnocennými soupeři...
Myslím si, že to je jedna z věcí, na kterých ještě musíme zapracovat. A to ať už ofenzivně, nebo defenzivně. Když má soupeř šanci, tak abychom z ní nedostali gól a naopak když máme příležitost my, abychom ji využili.

Lausanne hrálo o celkové vítězství na turnaji Coupe des Bains. Cítil jsi z nich větší touhu po výhře?
Je to kvalitní soupeř a ukázali to hlavně na konci, kdy využili námi nabídnuté přesilovky. Na druhou stranu pro nás byla super zkouška změřit síly i s takovým protivníkem. Bylo dobře, že museli hrát v takovém tempu.

Filip Pešán o turnaji Coupe des Bains
Turnaj byl pro nás extrémní zatěžkávací zkouškou. Kluci si sáhli jak morálně tak fyzicky na dno. Myslím si, že se nám to všechno může hodit do začátku sezóny.

Jak hodnotíš na zranění poměrně tvrdou třízápasovou přípravu ve Švýcarsku jako komplet?
Byl to těžký týden. Na druhou stranu to je super, protože kdyby byla naše příprava až moc jednoduchá, tak by to nebylo nejlepší. Čím je příprava těžší, tím víc z ní můžeme vytěžit.

Tvému parťákovi Danielu Královi se v minulém klání přihodilo nepříjemné zranění pukem v blízkosti oka. Co se ti v takové situaci honilo hlavou?
Pro Daniela to byla hodně velká smůla. Všem nám ho bylo moc líto, naštěstí věříme, že bude v pohodě. Někdy se taková věc může stát a je škoda, že to vyšlo zrovna na něj. Už s tím ale nic neuděláme.

Trenéři věří, že je dobré udělat přípravu co nejtěžší, aby tým prošel řádnou prověrkou. Zároveň ale mluví o důležitosti vítězné mentality. Jak to vidíš ty?
Řekl bych, že na obojím něco je. Přece jen je vítězná mentalita velmi důležitá, na druhé straně to ale pro nás byl těžký týden. Ať už co se týká cestování, přesunů na utkání nebo kvalitních soupeřů. Určitě to mohlo dopadnout lépe, ale vždy to taky může být i horší. Věřím, že se z toho do sezóny jen poučíme.



Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner