Ohlasy k zápasu

Čtyřgólový druhý útok Hradce? Všechny formace mají vyrovnané, říká Flynn

Hradec Králové/Liberec - Druhý zápas extraligového ročníku 2023/2024 body do tabulky umístění Liberci nepřinesl, dvěma trefami se však zaskvěl Oscar Flynn. A mnoho nechybělo, aby zkompletoval hattrick. Hned dvakrát se totiž rozjel jako exekutor trestného střílení. První nájezd zkušeně proměnil, podruhé již úspěšný nebyl. „Něco jsem chtěl při druhém trochu změnit, ale najel jsem si moc pomalu,“ komentuje svůj druhý pokus.

Máte za sebou druhé klání letošní sezóny. Jak se za ním ohlížíš?
Bylo to vyrovnané utkání, soupeř byl ale bohužel přesnější. Věřím, že jsme měli víc šancí, ale neměli jsme takové zakončení, jaké jsme potřebovali.

Před diváky v ČPP Aréně se na ledě odehrávala poutavá a vyrovnaná bitva. Vnímal jsi to podobně?
Pro mě to bylo super. Hrál se hodně útočný hokej, byla tam spousta chyb. Hradec hraje atraktivně a sešly se podle mě dva podobné styly hokeje. Podle toho to na ledě vypadalo. Je to za mě lepší, než furt jezdit do plné obrany.

Ty sám jsi nicméně zaznamenal povedený večer...
Cítil jsem se dobře. Myslím si, že nám to celkem chodilo dobře do hole, vytvářeli jsme si šance a byli jsme silní na puku. Bohužel to ale k ničemu nevedlo, a to je velká škoda.

Hned dvakrát jsi dostal příležitost trestného střílení. Na co jsi myslel u druhého pokusu?
Něco jsem chtěl při druhém trochu změnit, ale najel jsem si moc pomalu. Pak mi to nesežral a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Boris Žabka o utkání
Soupeř nás trošku předčil v nerovnovážných stavech, kde jsme dostali dva góly, ale nakonec jsme se i tak do utkání vrátili. Rozhodla malinká chybička na konci, kdy jsme špatně přebrali střídajícího hráče.

Tvá druhá trefa padla po krásné bekhendové kličce. Věděl jsi dopředu, jak budeš chtít zakončovat?
Věděl. Chtěl jsem trochu změnit úhel střely a krásně mi to sežrali. Bohouš Jank mi do toho lehal a trochu se štěstím jsem ho netrefil. Nevezeme ale žádný bod, takže doufám, že příští zápas zase nějaký přivezeme.

Střetnutí rozhodla hradecká druhá lajna. Cítili jste na ledě při jejich přítomnosti větší nebezpečí?
Myslím si, že mají vyrovnané všechny formace, jen teď rozhodla tahle. Příště si musíme pohlídat, aby nedali nic. Musíme se na to podívat a zlepšit se.

Dá se po dvou odehraných soubojích již usuzovat, jak si sedá vaše souhra?
Myslím si, že i naše příprava vypadala slušně. První dva zápasy byl náš herní projev parádní. Věřím, že se to bude stupňovat a budeme dál už jen lepší a lepší.

Bereš návrat Filipa Pešána do Liberce jako možný začátek něčeho velkého?
V to doufám. Ještě si to musí sedat, ale věřím, že se to bude posouvat k ještě lepšímu.

V čem vnímáš největší změny vaší hry pod obměněným trenérským štábem?
Naše taktika je teď trochu jiná. V průběhu zápasů naspoříme trochu energie a ke konci utkání z toho můžeme čerpat. Po ledě se snažíme úplně nelétat, ale ještě si to sedá a musíme se na to zaměřit.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner