Mládežnický hokej

Další posily pro ofenzivu U15. Liberecký dres oblékne Vaksmansky a Dvořák!

Liberec - Tygří devátá třída pokračuje v posilování na novou sezónu. Po příchodu ofenzivního tandemu z Telče představujeme další dvojici útočníků. Z Manchesteru do Liberce míří nejproduktivnější hráč anglické ligy U14 Mario Vaksmansky, z Říčan přichází střelec Pavel Dvořák!

Mario Vaksmansky přichází s pověstí nejen skvělého hokejisty, ale také multisportovního talentu, v Anglii se totiž věnoval i dalším sportům. Po příchodu do Liberce už nicméně bude svůj potenciál rozvíjet výhradně v hokeji. Vaksmansky v dresu Manchesteru naprosto suverénně ovládl bodování nejvyšší anglické soutěže U14, hojně se navíc účastnil i selektových turnajů po celé Evropě, kde rovněž patřil k nejvýraznějším útočníkům.

Zajímavostí je, že Vaksmansky má slovenské i britské občanství. A právě od reprezentace Velké Británie U16 obdržel pozvánku na přípravný kemp! Na konci minulé sezóny už také poprvé oblékl tygří dres, když byl důležitou součástí zlatého tygřího týmu U14 na Memoriálu Ondřeje Buchtely v Chomutově.

Komentář hlavního trenéra U15 Jakuba Mulače
Mario je hráč, který má rád dřinu a denně na sobě maká. Ačkoliv doteď neměl tak velké hokejové vytížení a takovou frekvenci tréninků, slibujeme si, že u nás dokáže udělat velký progres v rámci našeho programu. Je to kluk s otevřenou myslí, který umí nasávat nové informace. Věřím, že bude velkým přínosem pro tým a výborně zapadne do kabiny.


Mario Vaksmansky (uprostřed) jako kapitán na selektovém turnaji

Další perspektivní posilou do útoku naší deváté třídy je Pavel Dvořák! Šikovný forvard přichází z Říčan, kde už v uplynulé sezóně jako mladší hráč výrazně promluvil také do dění v týmu U15. Ve druhé nejvyšší soutěži devátých tříd si připsal úctyhodných 66 bodů ve 24 zápasech a výrazně Říčanům pomohl k postupu do extraligy. Paradoxem je, že Liberec hned v prvním kole vyzve říčanského nováčka. Dvořáka tak v novém dresu čeká pořádně pikantní soutěžní premiéra!

Ačkoliv přestupuje do nového klubu, nedá se říct, že by přišel do neznámého prostředí. S mnoha novými spoluhráči se totiž znal už dříve díky účasti na selektových turnajích.

Komentář hlavního trenéra U15 Jakuba Mulače
Pavel už teď pravidelně dojíždí na naše tréninky a věřím, že se v týmu rychle zabydlel. Má obrovské srdce a vášeň pro hokej, stále na sobě chce pracovat. Jedná se o útočníka s výborným zakončením, má obrovskou razanci střelby a skvělý scoring. Vzhledem k jeho parametrům si od něj kromě bodů a techniky slibujeme i důraznou hru.


Pavel Dvořák ještě v dresu Říčan

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner