Aktuální zprávy

Další tygří premiéry. Váleli i Lakatoš s Ordošem

Liberec - Předchozí díl patřil především debutantům, kteří dostali prostor na ledové ploše jako odměnu za vydařenou práci v Benátkách nad Jizerou nebo mládežnických kategoriích. V případě Dominika Lakatoše a Jana Ordoše tomu bylo trochu jinak. Oba se dokázali vypracovat do pozice nedílné součásti týmu po většinu sezóny.

Jan Ordoš

Šikovný útočník si svůj první start připsal na domácím ledě v rámci osmnáctého kola, kdy se Tygři střetli s Pardubicemi. Výjimečná záležitost to ale nebyla, trenér Filip Pešán ho začal využívat častěji a častěji.

Celkem si tak mohl Jan Ordoš po základní části odškrtnout hned sedmnáct utkání české nejvyšší soutěže. V těch si navíc připsal i první body. V 50. kole při divoké přestřelce se Zlínem asistoval u branky Jaroslava Vlacha a hned v následujícím střetnutí se dokonce střelecky prosadil!

Jeho chvíle přišla v třicáté minutě, když na ledě Vítkovic snižoval na 2:3. Právě jeho gól nastartoval mužstvo k finálnímu obratu na 6:5! Jenže to nebylo vše. Příležitost dostal i ve vyřazovacích bojích a opět se mu povedlo důvěru splatit nejlepším možným způsobem.

Prostřelil chomutovského brankáře Strmeně v samotném závěru čtvrtého čtvrtfinálového duelu. Fanoušci navíc Jana Ordoše mohli vidět i ve finále. Zde však chuť výhry nepoznal, byl totiž pouze u obou prohraných duelů.

Jan Ordoš hledá spoluhráče

Dominik Lakatoš

Nováček sezóny. Asi tak lze nejlépe vystihnout Lakatošovu formu. Důrazný forvard se při své úvodní sezóně v nejvyšší české soutěži rozhodně neztratil, ba naopak. Společně s Janem Stránským a Jaroslavem Vlachem vytvořil jednu z nejlepších čtvrtých formacích v extralize a během zranění hráčů z předních řad zdatně zastoupil jejich pozici.

V několika zápasech ho trenér Filip Pešán dokonce zařadil po bok Michalů Řepíka a Birnera do první pětky. Až tak moc byl ceněný. K tomu se ještě ukázal i na MS do dvaceti let, kde byl jednou z ústředních postav.

Jeho raketový vzestup sice trochu zbrzdilo zranění, nicméně i přesto Dominiku Lakatošovi ocenění pro nejúspěšnějšího nováčka sezóny neuniklo. Celkově si hráč oblékající trikot s číslem 31 připsal v sedmatřiceti zápasech základní části sedm branek a čtyři nahrávky. V play-off svojí sbírku obohatil o statistiku 1+4.

Dominik Lakatoš krouží kolem branky

Nezbývá než doufat, že všichni zmiňovaní dokážou navázat na své vynikající výkony a budou příští sezónu oslňovat hlediště Home Credit Arény stejně jako letos.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
Rytíři Kladno