Ohlasy k zápasu

Daniel Král krátce o strastech v utkání s Hradcem

Liberec – Další skvělý výkon předvedl v utkání proti Hradci Králové brankář Daniel Král. Na výhru to ovšem tentokrát nestačilo a Tygři podlehli svému rivalovi v samostatných nájezdech. Jak se liberecký gólman ohlíží za duelem plným neobvyklých momentů?

Do střetnutí s Mountfieldem šli Severočeši po dvou výhrách v řadě a v první třetině skvěle vykročil vstříc natažení této série. Už v osmé minutě se totiž radovali z třetího gólu a do kabin šli nakonec s vedením 3:1.

Úvodní dějství na sebe však upozornilo především svou neúprosnou délkou. První trefa Tygrů se totiž zkoumala na videu. Zavolat svému kolegovi šli rozhodčí i po druhé brance a po jejím uznání si Hradec Králové vyžádal trenérskou výzvu, což znamenalo další prodlevu. Hru navíc kouskovaly početné šarvátky a vyloučení, a tak nakonec první třetina trvala hodinu a tři minuty.

Daniel Král o dlouhé první třetině
Byla to dlouhá třetina. S těmi kontrolami u videa se to natáhlo. Nebylo to jednoduché, snažil jsem se pořád nějak hýbat a projíždět se. Byl jsem ale ztuhlý.

V pozápasovém rozhovoru se k délce zahajovací části vyjádřil i trenér Filip Pešán. „Zápas se zastavil extrémně dlouhým videem, vysvětlováním a stížnostmi, což nás vyvedlo z tempa, do kterého jsme pak nedokázali naskočit," uvedl.

Východočeši poté ve druhé části využili své vyšší aktivity a srovnali na 3:3. Jejich třetí branka byla pro Tygry velmi smolná. Vojtěch Budík totiž při rozehrávce z úrovně brankové čáry trefil hokejku Marka Zachara, od níž se kotouč odrazil za brankáře Krále.

Daniel Král o smolném třetím gólu
Náš bek přihrával kousek od brankoviště a jejich útočník mu do toho sáhl hokejkou. Seběhlo se to strašně rychle a já nestihl reagovat.


Utkání nakonec dospělo do samostatných nájezdů, v nichž byli šikovnější Hradečtí. Odčinit porážku budou mít Tygři šanci ve středu od 18:30, kdy v Praze nastoupí proti Spartě.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner