Ohlasy k zápasu

Darovat přesilovku pět na tři v každém zápase? To nejde, zlobil se Klapka

Praha/Liberec - Střet se Spartou je pro něj peprný jako pro málokoho. Adam Klapka se totiž v Praze narodil a hokejově vyrůstal v konkurenční Slavii. „Čtvrtfinále v O2 Aréně si budu pamatovat do konce života tím spíš, že jsem Pražák,“ svěřil se perspektivní útočník. Momentálně ho však asi mnohem víc trápí nepříznivý vývoj série...

Oproti úvodní vysoké prohře 0:7 přišlo ve druhém duelu velké tygří zlepšení. „Určitě jsme na to šli dobře. Dali jsme i první gól, za což jsme byli rádi,“ liboval si Adam Klapka při hodnocení úplného začátku úterního klání.

Ani dobrý start ze strany Severočechů však sparťanské zbraně neotupil. Pražané utkání otočili a hlavním motivem byly, jak jinak, početní výhody. „Bohužel jsme jim darovali přesilovky, které oni umí proměnit,“ štvalo Klapku.

Petr Kváča před domácím dvojzápasem
Prohráváme 0:2 v sérii, ale čekají nás domácí zápasy. Nic jsme ještě neprohráli, máme dva dny na to se připravit. Síla je na obou stranách, doma nás ale poženou naši fanoušci a my se o to kvůli nim popereme!

Vytáhlý útočník žehral hlavně na dva fauly před třetí trefou domácích: „Nemůžeme jim dát v každém zápase přesilovku pět na tři, to nejde.“

Právě Tomáškův gól na 3:1 byl nakonec také tím vítězným. Bílí Tygři pak sice ještě v první části snížili, ale hubený jednobrankový náskok už si Pražané hlídali velmi ostražitě. „Oni už se potom jen snažili dostávat puk z jejich pásma. My jsme dobývali, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ smutnil útočník s číslem 15.

Pro něj je série velmi pikantní. Vždyť právě v hlavním městě vyrůstal a své první hokejové krůčky udělal u rivala ve Slavii. „Čtvrtfinále v O2 Aréně si budu pamatovat do konce života tím spíš, že jsem Pražák,“ souhlasil mladý forvard.

I on už nejspíše netrpělivě vyhlíží páteční večer, kdy je na programu pokračování série na severu Čech. Za stavu 0:2 bude nesmírně důležité co nejvíce zužitkovat výhodu domácího prostředí. Tak jako v předkole s Brnem.

„Doma máme velkou sílu. Fanoušci nás poženou, to určitě bude hrát roli. Věřím, že to zvládneme,“ prohlásil závěrem veliký pracant Adam Klapka. Snad se jeho predikce vyplní.

Fotogalerie

Související

22.03.2022 • Jonáš Majtyka

Tygři těsně padli. Sparta bere druhou výhru

Naši partneři

Generální partner
Generální partner