Preview k zápasu

Doma byli Tygři stoprocentní, jak se jim povede v Chomutově?

Liberec - Naše mužstvo dokázalo v úvodních dvou zápasech čtvrtfinálové série s Piráty zvítězit shodně 4:1. Nyní jsou však na programu dva duely v Chomutově. Dokáží v nich šelmy vybojovat vítězství?

Ladný krok do play-off

Tygři do úvodního duelu série vstoupili aktivněji. Gólové účty otevřel v jedenácté minutě Michal Bulíř. Na konci druhé třetiny však dokázali svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky srovnat krok zásluhou kombinace Červenky se zakončujícím Vondrkou.

V závěrečném dějství ale byli Liberečané lepším celkem a hned třikrát udeřili. Nejprve zužitkoval přesilovou hru po přesném pasu Vampoly Michal Birner a poté se dvakrát radoval Michal Řepík. Jeho druhá branka byla navíc výstavní. S přehledem totiž po poradě s trenérem brankářů Martinem Láskou proměnil nařízené trestné střílení.

Kompletní reportáž naleznete zde.



Čtyřgólový obrat

V odvetném duelu na ledě liberecké Home Credit Arény se jako první radovali hosté. Těsně před úvodní přestávkou udeřil ranou z pravé strany Brett Skinner. Vyrovnání však přišlo zanedlouho po začátku druhé periody. Ve vlastním oslabení předvedla ukázkovou práci dvojice Branko Radivojevič-Jan Stránský.

Následně Tygři převzali nad duelem otěže a dokázali jasně zbytek utkání ovládnout. Těsně před odbitím poloviny hrací doby strhl vedení na stranu modro-bílých Martin Bakoš, který potrestal vyloučení Romana Červenky. Třetí gól vsítil s nechtěnou pomocí Vladimíra Růžičky z velké blízkosti Petr Jelínek, v samotném závěru střetnutí navíc propálil Kristana ještě Martin Ševc.

Kompletní reportáž naleznete zde.



Podaří se zopakovat úspěch?

Nyní však Tygry nečeká nic lehkého. K zisku třetího bodu totiž zamíří do Chomutova, kde Piráti zvládli oba dva zápasy předkola s brněnskou Kometou. Důležitost třetího střetnutí si plně uvědomuje i Branko Radivojevič: „Z mého pohledu nás čeká velmi důležité, zatím určitě nejdůležitější utkání. Máme na to ho vyhrát. V sezóně jsme venku vyhrávali často, takže věřím, že to zvládneme. Bude to těžké. Jim už jde o všechno a dají do toho všechno. Musíme se na to připravit. Kvalita tu je. Když budeme hrát naši hru, dotáhneme to a vyhrajeme třetí zápas."

Slova slovenského forvarda potvrzuje i Jánko Lašák: „V Chomutově to bude velmi podobné jako v Liberci. Je to play-off hokej, pracují emoce, jde se na doraz. Budou hrát ještě možná o malinko lépe a my se na ně musíme pořádně připravit. Je až neskutečné, jak je soutěž vyrovnaná. Nikdo nic nedostane zadarmo, všechno je potřeba si zasloužit. Ale tak to je koneckonců i v životě."

Na to, jak se šelmám proti výběru s lodivodem Michalem Vondrkou zadaří v třetím souboji série, si budeme muset počkat do neděle. Zápas v SD Aréně vypukne před kamerami České televize s úderem sedmnácté hodiny a padesáté minuty.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner