Aktuální zprávy

Dominik Lakatoš ve finále ankety Nováček sezony!

Liberec - Už tradičně vyhlašuje redakce sportu České televize anketu Nováček roku, která oceňuje nejlepšího mladého hráče, jenž absolvuje svou první extraligovou sezonu. Letos mají mezi elitní trojicí své zastoupení i Bílí Tygři. Do druhého kola hlasování postoupil útočník Dominik Lakatoš!

Trofej pro nejlepšího nováčka se pod záštitou České televize uděluje od počátku samostatné extraligy a navazuje na tradici stejné ankety z dob federální ligy. Hlasování redaktorů je rozděleno do dvou kol. Z prvního se vyselektuje trojice hráčů s nejvyšším počtem hlasů, z níž ve druhém kole vzejde celkový vítěz.

Osmnáctiletý forvard Dominik Lakatoš prožívá skvělou sezónu. Mladý hokejista se v létě poprvé zapojil do přípravy libereckého A-týmu a ihned začal podávat skvělé výkony, které mu vynesly stálé místo v sestavě trenéra Filipa Pešána. V šestatřiceti zápasech zaznamenal Dominik 7 gólů a 4 asistence, další branku přidal ve čtvrtfinálové sérii s Chomutovem. Kromě startů za Liberec nastupoval důrazný útočník i v Benátkách nad Jizerou a v play-off vypomáhal také tygří juniorce.

Lakatoš svojí nebojácnou hrou zaujal, a dokonce se společně s kolegou z Podještědí Janem Ordošem zúčastnil i světového šampionátu hráčů do dvaceti let, který na přelomu prosince a ledna hostilo Finsko. Liberecký centr se na mistrovství světa dvakrát prosadil a výrazně pomohl českému národnímu týmu ke konečnému pátému místu.

Společně s naší jednatřicítkou figurují v elitní trojici ankety plzeňský bek David Sklenička a vítkovický forvard Patrik Zdráhal. První jmenovaný se s Lakatošem potkal na juniorském šampionátu, Zdráhal, který v minulosti také reprezentoval na „dvacítkách“, se zase může pochlubit dvaceti kanadskými body.

Ve druhém kole hlasování seřadí všichni redaktoři ČT tři vyvolené od prvního do třetího místa a nejmenší součet pořadí určí vítěze. Pokud by součet více hráčů byl totožný, rozhodují první příčky.

Účast Dominika Lakatoše ve finále ankety Nováček sezóny je pro Tygry první od sezóny 2010/2011, kdy se o trofej ucházel brankář Tomáš Vošvrda. Ten tehdy skončil na třetím místě za vítězem Janem Káňou z Vítkovic a druhým Slavistou Dmitrijem Jaškinem, který aktuálně působí v NHL.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
Rytíři Kladno