Reportáž

Dorost i díky hattricku Vasyla Špilky těsně předčil Hvězdu Praha

Praha/Liberec - Utkání libereckého dorostu s pražskou Hvězdou nabídlo velmi napínavou podívanou. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný, v třetí dvacetiminutovce ale Tygři třemi góly zvrátili vývoj utkání na svou stranu a nakonec vyhráli 5:3. Velkou měrou se na vítězství podílel Vasyl Špilka, který nastřílel hattrick.

Jako první mohli jít do vedení domácí, kteří hned v úvodu dostali k dispozici přesilovku, kterou ale nevyužili. V 12. minutě už se však mohli radovat, když po přihrávce Vojtěcha Spěváčka poslal Hvězdu do vedení Jan Jarabko - 1:0. Ve zbytku úvodní části už kralovali oba gólmani, do kabin tak Tygři šli s jednogólovým mankem.

Už po necelých čtyřech minutách druhé třetiny ale bylo vyrovnáno. Na konci přesilovkové kombinace stál Vasyl Špilka, který poslal kotouč za záda Davida Hory - 1:1. Pražané si však vzali vedení zpět na svou stranu, o což se přesnou trefou zasloužil Matěj Doležel - 2:1. Jenže už za šestnáct sekund bylo znovu vyrovnáno, když se po rychlé akci prosadil znovu Vasyl Špilka - 2:2. Před poslední periodou tak bylo vše otevřené.

Úvod třetí třetiny se lépe povedl Tygrům, kteří se rychle dostali do důležitého vedení. Po ose Jakub Ehrenberger – Daniel Pekař se kotouč dostal až k Vojtěchu Hoisovi, který zamířil přesně - 2:3. Zanedlouho to navíc bylo už o dvě branky, když svůj hattrick ve vlastním oslabení zkompletoval Vasyl Špilka - 2:4. Domácí sice ještě zásluhou Štěpána Kubaty snížili na 3:4, v závěru však gólem do prázdné branky definitivně rozhodl Vojtěch Hois - 3:5. Svěřenci trenéra Milana Plodka tak získali další cenné tři body!

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Byl to velmi těžký zápas. Domácí hráli urputně a organizovaně, bylo těžké se přes jejich obranu prosadit. Nakonec jsme to ale zvládli, za což jsem rád. Je hodně důležité takovéto zápasy vyhrávat. "

Naši partneři

Generální partner
Generální partner