Reportáž

Dorostenci ztratili zápas s Kladnem v třetí třetině, přesto si ale domů vezou bod

Kladno/Liberec - Šestnáctka vstoupila do zápasu s Kladnem dobře, po dvou třetinách vedla 2:1, třetí dvacetiminutovka se ale Tygrům nepovedla a Rytíři nakonec zvítězili 5:3. Jako útěcha může libereckým mladíkům sloužit bod z nadstavby, který jim zařídil David Putz.

V úvodní třetině měli dobrou příležitost na otevření skóre Kladenští. kteří si po vyloučení Rossmyho zahráli přesilovou hru, recept na Vopravila v ní ale nenašli. V 17. minutě už udeřili Tygři. Po přihrávce Hujera propálil Gabrišku Jakub Šedivý - 0:1. Liberečtí tak šli po první dvacetiminutovce do kabin s jednogólovým náskokem.

Krátce po začátku prostřední části hry byl vyloučen liberecký Vodlan, Rytíři sice nabídnutou početní výhodu nevyužili, v 25. minutě už ale skórovali, prosadil se Jiří Ticháček - 1:1. Vyrovnaný stav však nevydržel dlouho, za necelých pět minut totiž Severočechům vrátil vedení Petr Gajda - 1:2. Následně měl velkou příležitost na zvýšení náskoku v podobě trestného střílení Rossmy, jenže na Gabrišku nevyzrál.

Třetí třetina pro Tygry nezačala vůbec dobře. V 45. minutě totiž vyrovnal po přihrávce Šapovaliva Samuel Chrenka - 2:2. Vzápětí bylo pro náš celek ještě hůř, Ondřej Hrabík totiž propálil Krátkého a poslal domácí do vedení - 3:2. Liberečtí se ale nevzdali a zanedlouho se jim podařilo vyrovnat, v 54. minutě se o to zasloužil Bennet Rossmy - 3:3.

Vyrovnaný stav však bohužel pro šelmy nevydržel dlouho. Po 90 sekundách totiž vrátil vedení zpět na stranu Rytířů svým druhým gólem v utkání Ondřej Hrabík - 4:3. Vzápětí mohli Severočeši srovnat skóre v nabídnuté přesilovce, to se jim však nepodařilo. O vítězi zápasu pak definitivně rozhodl Adam Bareš, který dvacet vteřin před koncem základní hrací doby přidal pátou branku na konto domácích - 5:3.

V nadstavbě vystřelil libereckým hokejistům bod útěchy David Putz, kterému se povedlo skórovat těsně před koncem pětiminutového prodloužení. Další zápas čeká dorostence ve čtvrtek 21. 2., kdy se utkají s Hradcem Králové. Uspějí mladí Tygři?

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Kometa Brno
Bílí Tygři Liberec