Reportáž

Dramatická bitva s dvoubodovou tečkou! Tygři po nájezdech zdolali Hradec Králové

Liberec - Utkání s Hradcem Králové přineslo pořádné drama. Tygři dvakrát vedli o tři góly, přesto Mountfield dvakrát srovnal. Nakonec tak zápas došel až do nájezdů, v nichž rozhodl přesnou ranou mezi betony Tyler Redenbach.

Vstup do utkání vyšel Bílým Tygrům na jedničku. Stačilo devatenáct sekund, aby se na konci zdařilé kombinace zcela sám před brankou prosadil Jan Ordoš a poslal náš tým do vedení. Na konci čtvrté minuty pro změnu předvedla první formace takřka na chlup stejnou akci, jen na jejím konci stál Petr Jelínek, který opět pohotově zavěsil.

A to stále nebylo vše. O necelé dvě minuty později stál na konci přesilovkové kombinace Marek Kvapil a přesnou ranou z levého křídla propálil Rybára potřetí. Královéhradecký brankář se po třetím zásahu během necelých šesti minut rozhodl raději přenechat své místo náhradníkovi Pavelkovi.

Jan Ordoš v souboji s hradeckým hráčem

Po úvodní smršti se hra poněkud uklidnila. Zvýšit mohl dělovkou od modré Jánošík, toho však Pavelka vyrážečkou vychytal. Až v závěru prvního dějství se Hradci se štěstím podařilo vrátit do hry. Lukáš Cingel obkroužil branku a poslal puk skrz liberecké brankoviště, kde ho smolně tečoval do sítě Adam Jánošík.

Za stavu 1:3 se hostujícímu celku vstupovalo do druhého dějství přeci jen o něco optimističtěji. Nabuzený Mountfield se vrhl do útoku a vytvořil si řadu zajímavých šancí, nicméně Džerinš v největší z nich minul odkrytou branku. Nakonec to tak byli opět Tygři, kdo se prosadil. Adam Jánošík napřáhl k dělovce od modré a uklidil kotouč pod víko.

Hradečtí ale opět zareagovali, tentokrát pro změnu poněkud spornou brankou. Lukáš Cingel najížděl z pravého křídla do brankoviště, vlétl do brankáře a zároveň dostal kotouč do sítě. Rozhodčí bez dlouhého váhání branku uznal. Jako by se do hry Tygrů vkradla nekoncentrovanost, vzápětí prošel až příliš snadno obranou Rudolf Červený a propálil Januse.

Michal Bulíř se dere za pukem

Do třetí třetiny naskočil do brankoviště namísto Jaroslava Januse Roman Will. Ani ten ale nemohl nic dělat s přesnou ranou Oskarse Cibulskise, která zapadla k levé tyči. Rázem bylo srovnáno. Mohlo být dokonce ještě hůř, když sám před brankářem zůstal Cingel, Will ho však betonem parádně vychytal.

Tygři málem opět strhli vedení na svou stranu v přesilové hře, když Kvapil prudkou ranou orazítkoval břevno. Vzápětí si sice Pešánovi svěřenci vytvořili tlak, ani ten ale nekorunovali kýženou brankou. Po remíze 4:4 v základní hrací době tak utkání dospělo až do prodloužení.

Při hře tři na tři se brzy do šance dostali Ordoš s Kvapilem, Pavelka ale udržel puk před čárou. Vzápětí Tygři ubránili oslabení tři proti čtyřem a šlo se do nájezdů. V nich se postupně prosadili Marek Kvapil a Tyler Redenbach, jehož zásah byl nakonec rozhodující. Bílí Tygři si tak ze strhující bitvy s Hradcem odnesli dva body.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a šťastně. Rychle jsme vstřelili tři branky, ale pak Hradec převzal iniciativu. Trošku je nakopla výměna brankáře, navíc snížili na 1:3 a dostali se do hry. Druhá půlka zápasu i prodloužení už byly vyrovnané. Nakonec jsem rád, že jsme tak kvalitního soupeře obrali o body a zvítězili jsme po nájezdech."
Václav Sýkora
Mountfield HK
„Bylo to dramatické utkání s pro nás tím nejhorším možným začátkem. Připravovali jsme se na to, že na nás domácí vletí, ale vůbec jsme to nezvládli. Nakupily se nám tam zbytečné chyby a rázem jsme prohrávali 0:3. Troufám si říct, že jsme od druhé poloviny měli navrch. Bylo důležité, že jsme už v závěru první třetiny snížili na 1:3, poté jsme ve druhém dějství snížili a třetí třetina už byla vyrovnaná. Prakticky každý tým mohl strhnout výhru na svou stranu, nakonec se štěstí v nájezdech přiklonilo na naši stranu. "

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner