Aktuální zprávy

Dvacítce turnaj ve Švédsku ani přes skvělé výkony Tygrů nevyšel

Liberec - Česká reprezentace do dvaceti let má za sebou turnaj ve Švédsku a severskou misi rozhodně nezvládla dle svých představ. Po třech porážkách skončila ze čtyř mužstev poslední, nic na tom nezměnily ani dobré výkony Tygrů v české sestavě.

Česká dvacítka odlétla do Švédska hned s čtveřicí Bílých Tygrů. K původně nominovaným útočníkům Kryštofu Hrabíkovi a Janu Jeníkovi přibyl také obránce Jan Bednář a sedmnáctiletý forvard Michal Teplý. Ten přitom ještě v úvodu srpna působil v dresu reprezentace do 18 let na Hlinka Gretzky Cupu a během jednoho měsíce tak absolvoval mezinárodní turnaje hned ve dvou kategoriích.

Do severského klání vstoupili Češi neúspěšně. V zápase s Finskem sice byli aktivní a vypálili celkem 36 střel, nebylo to ovšem nic platné. Jediný zásah dvacítky obstaral z trestného střílení Plášek, ze hry vyšli čeští junioři naprázdno. Zato Finům stačilo 31 střel dokonce na pět branek, z čehož pramenila jejich výhra 5:1.

Tým trenéra Varadi nepostihl pouze krutý výsledek, vyrovnávat se musel i se zraněními. Vzhledem k nastupující marodce se musel před utkáním s Ruskem Jan Bednář posunout do útoku, kde nastupoval ve třetí formaci s Hrabíkem a Pytlíkem.

Také v druhém duelu česká reprezentace své soupeře přestřílela, tentokrát výrazně 27:18. Rusové se však prosadili hned v první minutě, ve druhém dějství odskočili na dvoubrankový rozdíl a svůj náskok bez potíží hlídali. Češi se díky snížení Bukače dostali na dostřel, Rusko ale uzavřelo skóre a zvítězilo 3:1.

Bednář v repre

Závěrečný duel turnaje proti Švédsku vypadal pro české mladíky nejnadějněji. Po první třetině sice prohrávali 0:1, závěr druhého dějství jim ale vyšel na jedničku. Nejprve se prosadil Michal Teplý, vzápětí po tygří spolupráci a asistencích Bednáře a Teplého přidal druhý zásah Kryštof Hrabík a český výběr rázem vedl.

Ve třetí třetině ale Švédové zaveleli k totální ofenzivě. Během této dvacetiminutovky přestříleli Čechy 23:2 a z tlaku vytěžili čtyři góly, čímž otočili na konečných 5:2. Jediným pozitivem tak byla po třetí prohře alespoň cena pro nejlepšího hráče utkání, která připadla dvoubodovému Michalu Teplému.

Konečný účet turnaje byl neúprosný. S ani jedním bodem nemohlo na Česko zbýt jiné umístení než poslední příčka. Hned v úvodu sezony tak má realizační tým vedený Václavem Varaďou nad čím přemýšlet. Nezbývá než věřit, že se juniorům před koncem roku, kdy je čeká mistrovství světa, povede načasovat formu.

Jan Jeník oslavuje branku proti Švýcarsku

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner