Aktuální zprávy

Dvoubodový Faško-Rudáš pomohl Slovákům k výhře 7:1. Nastoupil také Ivan

Liberec - První reprezentační přestávka této sezóny je v plném proudu. Dva zástupci liberecké organizace vyjeli hned k prvnímu zápasu, ve kterém Slováci porazili Rakušany vysoko 7:1. Gólem a asistencí k výhře přispěl Martin Faško-Rudáš, skvělou defenzivní práci pak předvedl Michal Ivan. Tomáš Filippi s Ronaldem Knotem dostali na první utkání volno.

Do Německého poháru vstoupil slovenský výběr tou správnou nohou. V prvním zápase totiž absolutně dominoval a Rakousku nasázel dokonce sedm branek! Liberecký Martin Faško-Rudáš si svoji formu přenesl také do národního dresu, když asistoval hned u prvního gólu Slováků. Následně liberecký forvard svým gólem na 7:1 uzavřel slovenské střelecké hody. Ve druhém obranném páru pak nastoupil Martinův krajan a stálice liberecké defenzívy Michal Ivan.

Český výběr do úvodního zápasu Karjala Cupu vyjel bez Tomáše Filippi a Ronalda Knota, kteří by měli nastoupit do sobotního utkání proti Finsku. Přesto duel se Švédy své tygří zastoupení měl. Na křídle třetího útoku se totiž představil bývalý liberecký hráč Radan Lenc, jenž otevřel českou střeleckou listinu na turnaji. Účastník olympijských her z roku 2022 pak ještě zapsal jednu asistenci, čímž dopomohl Česku k vítězství 5:2.


(Radan Lenc během prvního duelu Karjala Cupu, FOTO: ceskyhokej.cz)

Úvodní foto: Facebook Hockey Slovakia

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner