Preview k zápasu

Extraliga pokračuje! Do Liberce dorazí Třinec

Liberec — Reprezentační přestávka je u konce a extraliga se tak může zase rozjet na plné obrátky! Pod Ještědem se v pátečních 18:00 představí třinečtí Oceláři.

Forma

Svěřenci Patrika Augusty se před pauzou naladili do vítězné nálady. Nejdříve na svém ledě po gólovém představení zdolali Mladou Boleslav 6:2, na povedený zápas poté navázali v Plzni skalpem Škodovky 4:3 v prodloužení. Liberec se i díky těmto úspěchům nachází s pětadvaceti body na osmém místě ve velmi vyrovnané tabulce.

I Slezané se momentálně nacházejí v dobré formě. Před přerušením extraligy si zastříleli na svém ledě proti Rytířům, do jejichž branky dopravili hned osm kotoučů. Na rozdíl od našeho týmu, pro který se bude jednat o první zápas po přestávce, Třinečtí už stihli odehrát utkání proti trápící se Spartě, do nějž si přenesli dobré rozpoložení z duelu proti Kladnu a zvítězili 2:1.

Koho sledovat?

V zápase proti Plzni se dvěma trefami blýsknul Jan Ordoš, jenž svým výkonem zdvojnásobil svůj počet branek v sezoně na čtyři. Přetrvala jeho hůl takto nažhavená i na Oceláře?

Třineckou svatyni v posledních třech střetnutích hlídal Marek Mazanec. A rozhodně ne bezdůvodně. V trojici svých posledních startů čelil dvaasedmdesáti střelám, z nichž si za jeho záda našly cestu pouhé dvě.

Obrana v novém hávu

O zčeření extraligových vod se v reprezentační přestávce postarala mimo jiné výměna mezi Hradcem Králové a právě Libercem. Tygři poslali pod Bílou věž ofenzivně laděného obránce Mislava Rosandiče, za kterého protihodnotou přivedli defenzivního beka Richarda Nedomlela. Rozhovor s novou posilou zde. Do svého prvního utkání v sezoně by navíc měl po zranění zasáhnout i obránce Michal Ivan.

Richard Nedomlel po prvních trénincích v Liberci
Chci se prezentovat dobrou prací do obrany, pomoct při oslabeních a hrát důrazně v předbrankovém prostoru i po celé ledové ploše.

Který tým potvrdí svoji formu? Ubrání Liberec nejnebezpečnější přesilovku v extralize? A v jakém světle se ukáže nová liberecká defenzivní akvizice? To vše se dozvíme v pátečních 18:00, kdy padne v Home Credit Aréně úvodní buly!

Poslední vzájemný zápas

HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec 3:4p
Branky a nahrávky: 15. Daňo (Růžička, Jeřábek), 21. Růžička (Daňo, Nestrašil), 55. Roman (Růžička, Nestrašil) — 18. Vlach (Najman), 36. Faško-Rudáš (Rosandiš, Bulíř), 41. Frolík (Balinskis, Filippi), 62. Melancon (Birner)


FOTO: hcocelari.cz

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner