Ohlasy k zápasu

Filip Pyrochta: Vyřazení se těžko kouše

Hradec Králové - Mladý bek Filip Pyrochta se v play-off vypracoval mezi lídry týmu. Ani jeho skvělé výkony ovšem na vyřazení Hradce bohužel nestačily. "Ale musíme zvednout hlavy, odehráli jsme podle mě skvělou sérii," hlásí Pyrochta.

Co podle tebe rozhodlo o postupu Hradce?
Od začátku jsme věděli, že v předbrankovém prostoru se bude rozhodovat. Něco jsme si k tomu řekli, ale neubránili jsme ho. Když se podíváte na jejich sestavu, tak je pak jasné, že z toho bude problém. Dokázali naše chyby využít.

Kdy se podle tebe lámal rozhodující zápas?
Dlouho do bylo vyrovnané. Bylo nám jasné, že to bude o jediném góle. Když jsme inkasovali, snažili jsme se pořád bojovat. Nakonec jsme dali kontaktní gól, ale to už bylo bohužel moc pozdě. Nemyslím si, že jsme v sérii byli horším týmem, ale to už teď nezměníme.

Jaké pocity se ti v tuhle chvíli honí hlavou?
Všichni jsme zklamaní. Když už se dostanete do této fáze, chcete postoupit. Ale musíme zvednout hlavy, protože jsme podle mě odehráli skvělou sérii. Chtěl bych Hradci pogratulovat a popřát jim hodně štěstí do dalších bojů.

Mrzí tě závěr o to víc, že sérii rozsekl sedmý zápas?
Kouše se to hrozně těžko. Je těžké takový konec spolknout. Jak říkám, odehráli jsme dobrou sérii. Že se rozhodlo až v sedmém zápase, to pouze podtrhuje, jak vyrovnané to bylo.

Filip Pyrochta míchá pukem před očima Patrika Rybára

Vyřazovací boje jsi v klíčové roli zažil poprvé. Jaká zkušenost to pro tebe byla?
Už minulý rok jsem si play-off zahrát, ale letos to bylo poprvé, co jsem měl na ledě výrazný prostor a hrál jsem od začátku v základu. Je to úplně jiná soutěž. Kluci se najednou semknou, jsou spolu. Bylo to nádherné. Přesně kvůli takovým zápasům hokej hrajeme.

Předpokládám, že se svými výkony musíš být za uplynulý ročník spokojen?
Jsem rád, že se mi sezona docela povedla. Hrál jsem po boku Martina Ševce, který mi strašně moc pomáhal. Držel nade mnou takovou tu pomocnou ruku, vše mi vysvětlil. Zasvětil mě do extraligového hokeje. Musím mu za to poděkovat.

Jak se obecně ohlížíš za sezonou z pohledu týmu?
Když se podíváme na to, jak jsme vypadali dva tři týdny před koncem základní části, můžeme být rádi, že jsme došli přes předkolo do čtvrtfinále. S odstupem času si třeba řekneme, že to nakonec vzhledem k průběhu ročníku dopadlo docela dobře. Teď ale v první řadě doléhá to zklamání.

Filip Pyrochta rozjíždí protiútok

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner