Aktuální zprávy

Filippi s Knotem slaví vítězství Karjala Cupu, Slováci skončili druzí

Liberec - První reprezentační přestávka je minulostí. Český výběr suverénně ovládl Karjala Cup, na kterém neprohrál jediné utkání. Tomáš Filippi s Ronaldem Knotem zasáhli celkem do dvou zápasu, první jmenovaný si dokonce připsal dvě primární asistence. Slováci zakončili Německý pohár na druhém místě. Michal Ivan s Martinem Faško-Rudášem nechyběli v jediném duelu.

Dle očekávání do sobotního zápasu proti Finův už nastoupili dva liberečtí zástupci. Tomáš Filippi působil na centru čtvrté pětky a Ronald Knot hrál po boku Ticháčka v druhém obranném páru. Českým barvám se utkání náramně povedlo a Suomi nadělili sedm branek! Ke dvěma českým gólům přispěl právě Tomáš Filippi, jenž při přesilových hrách dvakrát našel dobře postaveného spoluhráče.

Tomáš Filippi o svém návratu do národního týmu
Byla to dlouhá doba, na střídačce se za tu dobu vystřídalo pár trenérů. Jsem rád za to, že tu můžu být, i když už je mi jednatřicet.

I do nedělního duelu nastoupili oba Tygři. Střetnutí se Švýcary nakonec dopadlo fotbalovým výsledkem 1:0 a Češi tak mohli oslavit vítězství na Karjale po čtyřech letech. Do všech českých utkání pak zasáhl bývalý liberecký forvard Radan Lenc. Český křídelník momentálně působící v Jönköpingu dokonce ovládl bodování celého turnaje, když si za tři zápasy připsal pět bodů (3+2).

Slovenští Tygři Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan nechyběli ani v jednom utkání na Německém poháru. Sobotní střetnutí nabídlo velmi vyrovnanou bitvu s Dánskem, kterou nakonec slovenský výběr prohrál 3:4. Nedělní duel pak nabídl ostré měření sil s domácím Německem. Slováci především díky skálopevné obraně brali výhru 2:1. Martin Faško-Rudáš nakonec nastřádal celkem tři body (1+2) a jeho defenzivní kolega Michal Ivan vyšel bodově naprázdno.

FOTO: Český Hokej

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner