Mládežnický hokej

Hokej miluju, říká nový Tygr Pavel Dvořák

Liberec - Jednou z výrazných posil naší deváté třídy před nadcházející sezónou je i forvard Pavel Dvořák. Ten pod Ještěd přichází s pověstí výborného střelce a hráče, který na sobě chce stále pracovat.

Co můžeš prozradit o sobě a své dosavadní hokejové cestě?
Je mi čtrnáct let a hokej miluju, je to moje vášeň. K hokeji mě přivedl táta, když mi byly čtyři roky, po roce v náboru mě pak začal trénovat až do osmé třídy. Odmala jsem hrál v kategorii s o rok starším ročníkem. V osmé třídě jsem přestoupil do Říčan, kde jsem odehrál dvě sezóny. Minulou sezónu jsme s ročníkem 2009 zakončili postupem do extraligy devátých tříd.

Proč sis k dalšímu posunu vybral právě Bílé Tygry?
Důležitou roli hrálo to, že je tady výborný kolektiv, stejně jako zázemí a tréninkové podmínky. Zároveň jsou tu skvělí trenéři, v kontaktu jsem zatím byl hlavně s panem Mulačem a Fialou.

Jak vypadá tvá předsezónní příprava?
V květnu jsem v Liberci absolvoval kombinované tréninky s ledem. Teď trénuji individuálně s tátou, v úterý a čtvrtky zároveň chodím na led s panem Bednářem a Hertlem.

Na čem zakládáš svoji hru?
Věřím, že mezi moje přednosti patří hokejové myšlení, kreativita, pohyb, zakončení a technika hole. Rozhodně je ale pořád na čem pracovat!

Co si od působení v Liberci slibuješ?
V první řadě bych se chtěl úspěšně adaptovat na nové prostředí. Z hokejového hlediska je pro mě důležité postoupit s kategorií U15 do horní nadstavby a zabojovat o nejvyšší příčky. Zároveň budu rád, když se mi podaří nahlédnout do dorostu – jak v tréninkovém tak i v zápasovém vytížení. Chtěl bych úspěšně reprezentovat Liberecký kraj na Olympiádě dětí a mládeže a zabojovat o místo v národním týmu U16. Kromě hokejových cílů chci úspěšně splnit i přijímačky na střední školu.


ještě v minulé sezóně Dvořák přijel do Liberce v roli soupeře

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner