Aktuální zprávy

Jakub Dvořák byl nominován na prestižní Hlinka Gretzky Cup!

Liberec - Trenéři české reprezentace do 18 let stanovili konečnou nominaci na prestižní Hlinka Gretzky Cup, do kterého Češi vstoupí 31. července zápasem proti Finsku. Na seznamu hráčů podle očekávání nechybí liberecký obránce Jakub Dvořák, mezi náhradníky ještě čeká na případnou šanci útočník Samuel Fiala.

Osmnáctka o uplynulém víkendu absolvovala v rámci přípravy trojzápas ve švýcarském Davosu, domácí vrstevníky zdolala ve všech třech případech – postupně 3:0, 6:1 a 3:2. Jakub Dvořák odehrál první a třetí utkání, v obou případech měl navíc na hrudi kapitánské céčko.

Dvořák před nedávnem podepsal smlouvu v A-týmu Bílých Tygrů a případný úspěch na mezinárodním poli by jen potvrdil jeho rychlý progres. O podstatnou část minulé sezóny přitom přišel kvůli nepříjemnému zranění. V průběhu ročníku se ale vrátil do akce, pomohl juniorce ke stříbrným medailím a dokonce se jako šestnáctiletý zúčastnil mistrovství světa U18. Účastí na posledním světovém šampionátu se v kádru "nové" osmnáctky mohou pochlubit už jen dvě další jména.

Všichni hráči před akcí absolvují v úterý 26. července testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze, poté se přesunou do Rokycan, kde je čeká jeden trénink. Ve středu se z Prahy letecky vydají přes Curych a Calgary do kanadského Red Deeru, dějiště 31. ročníku Hlinka Gretzky Cupu.

V rámci příprav absolvují v místě konání generálku proti Švédsku, a to v pátek 29. července od 23 hodin SELČ. Do turnaje vstoupí o dva dny později utkáním s Finskem, poté vyzvou Německo a po dni volna, na závěr skupiny B, Spojené státy.

Skupinu A tvoří Kanada, Slovensko, Švédsko a Švýcarsko. Na turnaji, který tradičně slouží zámořským skautům jako první velké měřítko před příštím draftem NHL, budou z dobře známých důvodů chybět Rusové, tedy obhájci zlatých medailí z posledních dvou odehraných ročníků.

První dva celky skupin postoupí do semifinále, kde se utkají křížem; třetí celky sehrají zápas o konečné páté místo a čtvrté celky o konečné sedmé místo. Finále je na programu v neděli 7. srpna o půlnoci českého času.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
HC Sparta Praha
×
Odehrané v 16:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
PSG Berani Zlín