Mládežnický hokej

Jakub Dvořák nechybí ve finální nominaci na MS osmnáctek!

Liberec - Dva dny před startem mistrovství světa do osmnácti let oznámil hlavní trenér českého výběru Jakub Petr nominaci 23 hokejistů na vrchol sezony, který se uskuteční od 20. do 30. dubna ve švýcarských městech Basilej a Porrentruy. Na seznamu jmen figuruje i liberecký obránce Jakub Dvořák, který by měl patřit mezi tahouny národního týmu.

Osmnáctka ladila sestavu na čtyřech tréninkových kempech v Písku. Přípravu zakončila dvěma zápasy; na domácí půdě se utkala s Lotyšskem a vyhrála 4:2 po vlakovém přejezdu do Švýcarska vyzvala favorizované Spojené státy a padla vysoko 2:9.

Finální nominace čítá tři brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Tři hráči si na MS do 18 let zahráli už loni. Kromě libereckého Jakuba Dvořáka ještě Eduard Šalé a Dominik Petr. Šalé byl navíc na přelomu roku také součástí stříbrného týmu na MS dvacítek, kterého by se – nebýt zranění – s velkou pravděpodobností zúčastnil právě i Dvořák.

Národní výběr se pokusí navázat na loňský turnaj, kdy po povedených výkonech prošel do bojů o medaile, ale nakonec skončil čtvrtý. Do šampionátu vstoupí ve čtvrtek 20. dubna, kdy ve 18:30 vyzve Slováky. Dále ho v rámci základní skupiny A v Porrentruy čekají Němci, Švédové a Kanaďané.

Přímé přenosy ze zápasů českého týmu budou moci fanoušci sledovat na ČT sport, případně na platformě ČT sport Plus. Aktuální informace o přímých přenosech budou k dispozici na webu www.ctsport.cz.

Nominace českého týmu:

Brankáři: Jan Kavan (Kometa Brno), Adam Dybal (Karlovy Vary), Michael Hrabal (Omaha, USHL).

Obránci: Jakub Dvořák (Liberec), Matteo Kočí (Karlovy Vary), Martin Matějíček (Jihlava), Josef Eichler, Adam Jiříček, Jan Skok (všichni Plzeň), Vojtěch Vochvest (Mladá Boleslav).

Útočníci: Eduard Šalé (Kometa Brno), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Jan Kučera (Plzeň), Vojtěch Hradec (Mladá Boleslav), Andrej Fábry (Sparta Praha), Miroslav Holinka (Třinec), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko), Dominik Petr (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Pavel Šimek (Saint John, QMJHL), Adam Židlický (Mississauga, OHL).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner