Aktuální zprávy

Jakub Rychlovský odchází do NHL! Podepsal smlouvu s Detroitem

Liberec – Pohádka Jakuba Rychlovského pokračuje! Mladý forvard míří po životní sezóně do nejlepší ligy světa. S klubem Detroit Red Wings podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt.

Dvaadvacetiletý útočník se stal jedním z největších překvapení uplynulého extraligového ročníku. V základní části totiž nastřílel 26 gólů a jako první Tygr v historii ovládl tabulku střelců celé soutěže. Dalších 5 branek poté přidal ve vyřazovacích bojích.

Během sezóny si Rychlovský odbyl také premiéru v národním týmu a ani v něm bodovou potenci neztratil. Napříč několika reprezentačními turnaji nakonec nasbíral 9 kanadských bodů. Jeho výkonů si všimli i skauti ze zámoří, kteří se na libereckého útočníka jezdili dívat ve velmi hojném počtu.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Jsem rád, že se Kubovi podařilo podepsat kontrakt v zámoří a budeme mu držet palce, aby se mu povedlo prosadit do NHL. Pro nás je to samozřejmě citelná ztráta. Jsem si ale jistý, že najdeme cestu, jak ho aspoň částečně nahradit. Otevírá se možnost na převzetí jeho role dalšími nadějnými hráči našeho klubu. Jsem přesvědčen, že si s tím poradíme a Kubovi přejeme hodně štěstí na zámořské misi.

Příběh nejlepšího extraligového snajpra bude nyní pokračovat za Atlantickým oceánem. Rychlovský totiž podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu se slavnými Detroit Red Wings a pokusí se zabojovat o místo v nejlepší hokejové lize světa!

Gratulujeme Kubovi k dalšímu posunu v jeho kariéře a přejeme mu mnoho štěstí v jeho následujících krocích!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner