Preview k zápasu

Je to tu! Tygři v Hradci Králové zahájí novou sezónu!

Liberec – Jeviště je nachystáno, reflektory svítí a opona se zvedá. Po dlouhé letní přestávce je tu extraligová sezóna 2022/23, jejíž první kolo odehrají liberečtí hokejisté na ledě Hradce Králové. Úvodní buly nového ročníku padne pod Bílou věží v pátečních 18:00!

(Ne)zahraniční konfrontace

Bílí Tygři se letos na rozdíl od minulých let utkali během letní přípravy pouze s českými kluby, s nimiž odehráli osm utkání. Výhru přitom vybojovali ve třech z nich, přičemž v jednom ze dvou měření s Pardubicemi získali ještě pomyslný bod za prohru v nájezdech. Na nadcházející ročník se svěřenci Patrika Augusty naladili pozitivně, když v generálce ovládli přestřelku s Kladnem.

Naopak Hradec Králové v létě vyzval pouze zahraniční celky. Nejdříve stejně jako loni Liberec ovládl turnaji v Kitzbühelu a poté uspěl i proti Vídni a Grazu. Následně už měl Mountfield na programu první soutěžní zápasy, jelikož se jako vítěz loňské základní části kvalifikoval do Champions Hockey League. V jejím dosavadním průběhu Východočeši dvakrát porazili francouzské Grenoble a v jednom ze dvou utkání si dokonce vyšlápli na Frölundu, čtyřnásobného vítěze evropské soutěže.

Trenér Patrik Augusta před prvním zápasem
Je před námi nová sezóna s novým týmem. Vstupujeme do ní s pokorou, ale známe naši sílu.

Koho sledovat

Útočník Michal Bulíř loni prožil v dresu Plzně životní sezónu (29+31) a po návratu pod Ještěd navíc dostal na dres kapitánské „C“. Jak se mu bude dařit v prvním soutěžním zápase v roli kapitána?

Hned na úvod sezóny proti Tygrům nastoupí rychlonohý forvard Marek Zachar, jenž až do minulého ročníku nastupoval právě za Liberec. V létě se však rozhodl pro změnu a odešel do Hradce Králové, za který v sezóně 2020/21 odehrál 36 zápasů v rámci hostování.

Tradiční zahájení

Duely mezi Libercem a Hradcem Králové mají vždy ten správný náboj a jinak tomu jistě nebude ani tentokrát. Už počtvrté za posledních šest let navíc spolu tyto dva celky zahajují základní část, přičemž se spravedlivě střídají v tom, kdo hraje doma.

Všechna předchozí vzájemná měření v rámci prvního kola ovládli Tygři, budou úspěšnější i tentokrát, nebo si úvodní výhru připíše domácí mužstvo? Svou cestu sezónou 2022/23 započnou šelmy už v pátek od 18:00 na východě Čech. Extraliga je zpět!


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner