Reportáž

Junioři si vyšlápli na druhé Brno. Kometě nasázeli devět gólů!

Liberec - Po nepovedeném utkání s Jihlavou se liberečtí junioři postavili silné brněnské Kometě. Nejdříve se jednalo o vyrovnané utkání, poté ovšem Tygři nabrali obrátky a rozstříleli Moravany devíti góly. Hattrickem se v utkání blýskl Albert Janele!

Utkání začalo ve vysokém tempu s několika šancemi na obou stranách. Ani jeden tým však gól nevstřelil. Skórovat se povedlo až v páté minutě Tygrům. Martin Jursa poslal od mantinelu přihrávku mezi nohama jednoho z brněnských hráčů na Alberta Janeleho, který rychlou střelou zápěstím překonal brankáře Dostála – 1:0. Hosté ale vzápětí vyrovnali, když Michal Furch poslal křížný pas na Jakuba Čejku, jenž si najel do útočné třetiny, natlačil se před obránce a nechytatelnou ranou propálil Poláška – 1:1. To ale pro první třetinu nebylo zdaleka vše.

V její polovině vyšťoural Martin Jursa puk ve skrumáži u mantinelu, nejal si na osu hřiště přesnou bekhendovou střelou mezi nohy vrátil Tygrům vedení - 2:1. Ani to však nevydrželo dlouho. V přesilové hře totiž Robert Havlát našel svou přihrávkou z rohu před bránou úplně volného Luboše Horkého, který střelou z voleje nedal Poláškovi šanci. – 2:2. Hráči z města pod Ještědem poté převzali iniciativu a dostali se do několika slibných šancí. Jednu z nich nakonec využili. Martin Starosta vypálil golfem od modré a v tlačenici před bránou jeho pokus tečoval do sítě Václav Burda - 3:2.

Kometa ale i napotřetí dokázala srovnat. A opět to bylo v početní výhodě, když Robert Havlát nahodil puk od modré a Polášek jej vyrazil pouze před sebe. Dorážka Libora Zábranského se sice ještě neujala, ale k puku se následně dostal Tomáš Mlynář, který dotlačil puk za brankovou čáru. Do kabiny si svěřenci trenéra Valdemara Jiruše jednobrankové vedení nakonec přeci jen odnesli. Šestnáct vteřin před koncem první třetiny vypálil z vrcholu kruhu Jan Turek. Dostál jeho pokus vyrazil betonem přímo na hůl Alberta Janeleho, který jej nekompromisně poslal do sítě – 4:3.

Druhá třetina byla, aspoň co se týče gólů, o něco klidnější. Ve 25. ujížděli hosté tři na jednoho. Střondala nejdříve zabrzdil, uvolnil se od libereckého beka a následně předložil puk Sedláčkovi, který ale ve vyložené šanci minul! Poté při hře čtyři na čtyři Hasoň přihrál skrz brankoviště k druhé tyči úplně volnému Čejkovi, jenž mohl zakončovat do odkryté brány. Polášek se však roztáhl na brankové čáře a dokázal vyrazit puk betonem.

V polovině utkání si Albert Janele najel do útočné třetiny, kde střelou mezi nohy překonal Dostála a završil svůj hattrick – 5:3. Moravané se snažili o snížení, v cestě jim ale stál skvělý Roland Polášek, který nejdříve zlikvidoval samostatný únik Mlynáře a následně si poradil i s nebezpečnou tečí Hasoně. V závěru prostřední dvacetiminutovky jel Wiencek trestné střílení. Zkusil kličku mezi nohy, která mu sice vyšla, jenže puk se nakonec odklouzal těsně mimo brankovou konstrukci.

Brněnští nutně potřebovali snížit a proto otevřeli hru. To se jim ale vymstilo. Během jejich přesilové hry se totiž do samostatného úniku dostal Burda, který si ale na Dostála nepřišel. Vzápětí ale ujel obraně Komety Filip Chlum, jenž svou kličkou do bekhendu zvýšil na 6:3. Šelmy ale stále neměly dost. O minutu a půl později vjel Petr Wiencek v plné rychlosti do útočné třetiny, na kruhu naznačil střelu a poté naservíroval puk Tomáši Nezbedovi, který už měl snadnou práci a poslal puk do odkryté Dostálovy svatyně – 7:3.

Trenér Valdemar Jiruš o výkonu Rolanda Poláška

"Roland to neměl lehké. V první třetině obdržel dva nešťastné góly, ale poté chytal velice slušně a prokázal dobrou výkonost, za což jsme samozřejmě rádi."


Sedm branek už bylo na brněnského brankáře moc, a tak přenechal své místo Martinu Holíkovi. Ten ale držel čisté konto pouhých dvacet vteřin, když po Jeníkově přihrávce z mezikruží překonal Ivan Korecký - 8:3. Utkání se poté už jen dohrávalo. Závěrečné dějství ještě oživili Kačírek a Mlynář, kteří shodili rukavice. Než se ale stihli poprat, roztrhl je od sebe hlavní sudí. Liberečtí nakonec přidali ještě devátý gól. Ve skrumáži před Holíkem se nejlépe zorientoval Jiří Průžek, který zvýšil na konečných 9:3.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš
Bílí Tygři Liberec
„Ve čtvrtek jsme odehráli nešťastné utkání s Jihlavou. Dneska jsme si k tomu něco řekli, kluci se z toho poučili a odehráli jsme parádní utkání. První třetina byla hodně hektická, kdy jsme šli do vedení a soupeř dokázal pokaždé vyrovnat v přesilové hře. Kluci neplnili v oslabení to, co jsme si řekli. Poté se to ale zlepšilo a utkání jsme zvládli. Jsme rádi za tři body. Dnes byla výborná ofenziva, podpořená výkonem Alberta Janeleho."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner