Preview k zápasu

Karlovým Varům se venku daří. Přibrzdí je Tygři?

Liberec – Po devítidenní přestávce mají Tygři bohatě nabitý program. Po nedělním utkání na ledě Pardubic jdou znovu do akce už v úterý, kdy od 18:00 pod Ještědem přivítají Karlovy Vary!

Cenné body

Bílí Tygři byli před utkáním s Pardubicemi posledním týmem, který bodoval v každém svém zápase. A proti Dynamu tuto svou sérii znovu natáhli! Napínavé střetnutí, kterému kralovali oba brankáři, nakonec za stavu 0:0 dospělo až do prodloužení, v němž se radovali domácí. Liberečtí si nicméně z východu Čech přivezli cenný bod a nadále nemají na svém kontě prohru v základní hrací době!

Karlovy Vary sice začaly sezónu dvěma porážkami, od té doby už se jim ale nestalo, aby padly dvakrát za sebou. Energie navíc už v dosavadním průběhu soutěže získala skalp Pardubic, Třince nebo třeba i Sparty. I díky těmto vítězstvím jim patří desátá příčka, ve vyrovnané tabulce ale na páté Tygry ztrácí pouhé čtyři body.

Koho sledovat

Brankář Petr Kváča předvádí opět velmi povedené výkony a jinak tomu nebylo ani na ledě Pardubic. Svými 37 zásahy a čistým kontem v základní hrací době se výrazně podílel na zisku bodu.

Poprvé od přestupu se proti Liberci v soutěžním utkání představí Dávid Gríger. Slovenský forvard strávil pod Ještědem minulé dva ročníky a po svém návratu do Karlových Varů zatím disponuje bilancí 2+3.

Venkovní experti

Šelmy sice budou mít proti Západočechům výhodu domácího prostředí, budou se ale muset mít na pozoru. Energii se totiž letos na venkovních kluzištích daří a na hřištích soupeřů uhrála druhý nejvyšší počet bodů ze všech extraligových mančaftů. Lépe jsou na tom pouze Vítkovice, které ale mimo svůj stadion odehrály o dvě utkání více. Naopak před svými fanoušky Karlovarští paradoxně poprvé vyhráli až v posledním kole s Českými Budějovicemi.

Uhájí svěřenci Patrika Augusty svůj led, nebo Energie vyloupí další soupeřům svatostánek? Duel s Karlovými Vary začne v liberecké Home Credit Areně v úterních 18:00, přijďte Tygry podpořit!


První domácí výhru vybojovaly Karlovy Vary proti Motoru; FOTO: Kateřina Pelikánová (hokejkv.cz)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner