Reportáž

Kategorie U20 veze z Vítkovic výhru 6:3. Čtyřmi body se blýskl Lukáš Nezbeda

Vítkovice/Liberec – Junioři se z úvodní porážky s vrstevníky z Olomouce rychle oklepali a Ostravanům nastříleli hned šest branek. Zářil hlavně kapitán Lukáš Nezbeda, který ke dvěma gólům přidal dvě asistence, a významně se tak podepsal pod první triumf svého týmu v sezoně.

Stejně jako v prvním kole proti Hanákům šli do vedení Tygři. Hned v šesté minutě dostal s přispěním tyčky kotouč za záda domácího gólmana Jakub Zajíček. Bohužel stejně jako na Hané se soupeři podařilo do konce třetiny srovnat, o což se postaral Josef Krejsa. Pouhých 10 sekund nato ale vrátil šelmám bleskově vedení Jan Cikhart – 1:2.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky pak zvýšil Lukáš Nezbeda. Poté ovšem zaúřadovali domácí mladíci, kteří v průběhu periody srovnali na 3:3 po trefách Josefa Krejsy a Jakuba Gebauera. Jenže ani ne minutu po Gebauerově zásahu vrátil vedení Severočechům svým druhým gólem dne Lukáš Nezbeda a Tygři znovu vedli.

Do konce třetiny ještě zvýšil Petr Gajda a do třetího dějství si Liberečtí nesli dvoubrankový náskok. Na finálních 3:6 z pohledu Vítkovic ještě zkorigoval Jan Cikhart, naopak gólman Vopravil již znovu neinkasoval.

Bilancí (2+2) se blýskl Lukáš Nezbeda, a junioři si tak po neúspěchu s Olomoucí připsali první body do tabulky!

Ohlasy trenérů

Richard Lobo
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to vyrovnané a rychlé utkání. Oba dosavadní zápasy nám ukázaly, jak málo rozhodne o tom, zda-li budeme úspěšní. Nesmíme se ani na chvíli přestat soustředit a dát tím soupeři prostor. Tentokrát jsme to zvládli a vezeme si domů tři body, bylo tam ovšem několik „ale“, na kterých musíme zapracovat."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner