Mládežnický hokej

Každá výhra v derby se počítá, vzkazuje Plos

Liberec - Lukáš Plos je momentálně s třinácti body nejproduktivnějším hráčem týmu. I díky jeho včerejšímu gólovému příspěvku zvládli junioři derby proti Mladé Boleslavi, kterou porazili 4:1. S kým se nejlépe liberecký střelec doplňuje?

Jak bys celé derby zhodnotil?
V zápase nás držel především gólman, který to během druhé třetiny vzadu zavřel. My jsme mu zase na oplátku pomohli tím, že jsme poctivě ubránili všechna oslabení. Na koně nás dostal vstup do třetí periody, kdy jsme strhli vedení na naši stranu. V samotném závěru se nám povedlo přečkat i početní nevýhodu šest na čtyři, z čehož mám radost.

Kde si myslíš, že nastal zlomový bod v utkání?
Řekl bych, že to byl ten začátek třetí dvacetiminutovky. Soupeř dohrával početní výhodu, kterou jsme dobře ubránili a z následného brejku jsme jejich nevyužití potrestali. Od toho momentu jsme více méně kontrolovali hru.

Těší to vítězství o to víc, když je to proti Mladé Boleslavi?
Proti Boleslavi to je vždy vyhrocené. Každá výhra v derby se počítá, a s touhle to není jinak.

Jak bys okomentoval výkon vašeho brankáře, který vás dnes hodně podržel?
Chytal skvěle. Hambi se letos dobře doplňuje se Šnatym, oba nás dokážou podržet v klíčových momentech zápasu a dnešek nebyl výjimkou.

Momentálně jsi nejproduktivnějším hráčem týmu. Cítíš se ve formě?
Já na osobní statistiky tolik nekoukám, ale cítím, že se s Jenčusem dobře doplňujeme. Dostáváme hodně prostoru na ledě a snažíme se tuto důvěru splácet.

V posledních dvou zápasech vás v první lajně doplnil nový parťák Radim Handl. Jak se ti s ním hraje?
Je to hodně bruslivý typ hráče, navíc je to pravák, takže k nám do formace výborně zapadl. Nebojí se to vzít na sebe a já věřím, že se naše spolupráce bude postupně zlepšovat.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner