Aktuální zprávy

Klub uplatnil opci na Krále. Tygrem bude i v příští sezoně

Liberec - Talentovaný gólman Daniel Král, který v této sezoně odchytal už 26 utkání, bude u Bílých Tygrů pokračovat i v příštím ročníku. Klub na něj uplatnil roční opci, která byla součástí jeho dvouleté smlouvy.

Stále teprve dvacetiletý brankář poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže v minulém ročníku, kdy se dvakrát postavil mezi tři tyče. Většinu sezony však strávil v Chance lize v dresech Litoměřic a Přerova či v juniorské extrailze. Letos se ale napevno usadil v A-týmu, kde ze začátku sezony nejprve kryl záda Dávidu Hrenákovi, aby po jeho zranění naplno převzal otěže v brankovišti. Aktuálně má na svém kontě v letošní sezoně 26 startů s úspěšností zákroků nad 91 %, kdy byl v mnoha případech stěžejním mužem výběru trenéra Filipa Pešána.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Jsme velmi spokojeni s tím, jak se Dan v letošní sezoně popasoval s těžkou rolí. Velmi dobře a poctivě pracuje a my doufáme, že je budoucností klubu a že si řekne o zajímavé zahraniční angažmá.

Profil Daniela Krále

S hokejem začínal v necelých čtyřech letech na chotěbořském zimním stadionu, v té době však zastával pozici útočníka. Později změnil post na brankáře a na této pozici už zůstal. Z Chotěboře poté přestoupil do Havlíčkova Brodu, odkud se následně v roce 2019 vydal do Liberce.

Přes dorost a juniory se probojoval až do A-týmu Bílých Tygrů, kde si odbyl svou premiéru v sezoně 2022/23 proti brněnské Kometě. S dospělým hokejem se však seznamoval již v letech předchozích, když pravidelně nastupoval za prvoligové Benátky nad Jizerou, Litoměřice nebo Přerov.

Pravidelný mládežnický reprezentant se navíc podílel na jednom z největších úspěchů liberecké mládeže, když v sezoně 2021/22 dotáhl juniorku až ke stříbrným medailím. Stejný kov si v roce 2023 odvezl i z mistrovství světa "dvacítek".

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner