Mládežnický hokej

Liberec jsem vnímal jako výborného soupeře, hlásí Petr Hörnig

Liberec - Dorosteneckou kategorii Bílých Tygrů posílil útočník Petr Hörnig, který pod Ještěd zamířil z pražské Slavie. Nový člen kádru U17 už se postupně seznamuje s novou adresou.

Co rozhodlo o tom, že sis ze všech variant vybral přestup zrovna do Liberce?
Ohledně dalšího působiště jsem se rozhodoval mezi Libercem a Plzní. Na MČR krajů se moji rodiče poprvé potkali s manažerem tygří akademie panem Bermannem a dostal jsem veškeré informace o akademii Liberce. Rozhodování pro mě nebylo úplně snadné, protože mám v Plzni velmi dobrou vazbu s panem Benákem, kterého si jako trenéra velice vážím. Ke konečnému rozhodnutí mi pomohl i můj skills coach Radek Duda, který má s Libercem dobré vztahy. Rozhodně bych ale neměl zapomenout ani na pány trenéry Vojtěcha Fialu a Filipa Pešána a mého agenta Aleše Volka, kterým věřím, že mi pomohou v mém dalším rozvoji.

Jaké máš ze svého nového působiště první dojmy?
Je to pár dní zpátky, co jsem měl možnost tu být společně s klukama a poznat je i mimo led. S většinou z nich se už z hokejového prostředí známe. Vnímám to pozitivně, kabina mě přijala a věřím, že vytvoříme dobrou partu nejen na ledě.

Jaký pro tebe byl Liberec soupeř?
Bílé Tygry jsem vždycky vnímal jako výborného soupeře. Měl jsem tu možnost hrát za ročníky 2008 i 2009 a obě kategorie byly velmi vyrovnané. Zápasy s Libercem byly dramatické až do poslední vteřiny.

Ve Slavii sis vytvořil pověst produktivního útočníka. Jaké jsou tvé přednosti?
Myslím, že hlavně čtení hry, střela, rychlé bruslení a hra tělem.

Vypadá to, že do sezóny půjdete s mladým, ovšem zároveň talentovaným týmem. Jaké budou ambice?
Jsme hodně mladý tým, ale máme výhodu v tom, že mnoho kluků hrálo o kategorii výše a mají zkušenosti. Neříkáme si, že jsme mladí a že bychom neměli dojít daleko. Právě naopak! Se stmelenou fajn partou, dobrým kapitánem a trenéry se dají udělat zajímavé výsledky.

Věříš, že by z Liberce mohla vést cesta i do mládežnických reprezentací?
Určitě ano. Každý tým ale produkuje kvalitní hráče a záleží jen na tom, jak k tomu každý přistoupí.

Aktuálně probíhá suchá příprava. Máš tuhle část roku rád?
Letošní suchá příprava je pro mě nová, protože se připravuji individuálně se Stacou (Strength Training Academy). Zároveň musím ještě dokončit osmou třídu v Praze. Věřím ale, že jsem pro blížící se sezónu připravený. Nezbývá, než si přát, aby se povedla.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner