Preview k zápasu

Liberec zakončí venkovní šňůru ve Vítkovicích. Přidá čtvrtou výhru v řadě?

Liberec — Šelmy ve Vítkovicích zakončí třízápasovou venkovní sérii, která se pro ně zatím vyvíjí velice dobře. Úspěšně zvládly zastávku jak na jihu Čech, tak v samotném hlavním městě, a v Ostravě budou chtít svou formu potvrdit. Střetnutí vypukne v pátečních 17:30 na ledě Ostravar Arény.

(Ne)nalezená forma

Tři výhry, sedm bodů a skalpy Pardubic nebo Sparty. Svěřenci Filipa Pešána můžou být rozhodně spokojeni. Po tom, co v domácím prostředí udolali lídra tabulky z východu Čech, prolomili i prokletí venkovních ledů, když si v Budějovicích po výhře 4:3 v prodloužení připsali první venkovní body. Na to navázali i v posledním kole na pražské Spartě, kterou porazili poměrem 4:1. Po těchto výhrách poskočili tabulkou o pár příček výš.

Filip Pešán po duelu se Spartou
Nedisciplinovanost nás provázela celý zápas. Mohli jsme pykat daleko víc, ale dlouhé ubráněné oslabení nám ukázalo, s jakou bojovností a touhou po vítězství hráči k utkání přistoupili.

Vítkovice se naopak zmítají v krizi a stále nejsou s to najít svou formu z minulé sezony. Po Spartě nestačily ani na trápící se Plzeň, se kterou padly 0:1. Tato prohra vyústila v obměnu realizačního týmu. Miloš Holaň sice setrval v roli hlavního trenéra, jeho asistenty ale nově budou Roman Šimíček a Pavel Trnka.

Koho sledovat?

Kanadský bek T.J. Melancon na Spartě vstřelil vítězný gól a zároveň i nahrával na 3:1. Šelmy s ním navíc na ledě soupeře přehrávaly, což potvrzuje i jeho, na obránce obdivuhodných, šest střel na branku v utkání.

V utkání s Plzní sice vyšel naprázdno, předtím se mu ale podařilo sesbírat po čtyřech bodech ve třech po sobě jdoucích utkáních. Nakazí Petr Chlán svou produktivitou i ostatní členy svého týmu?

Nepřející Ostrava

Severočechům se v minulém ročníku v Ostravě nedařilo, když zde ani jednou nebodovali. Odvézt si z třetího největšího města republiky výhru se jim navíc podařilo naposledy v únoru 2022, tedy před více jak rokem a půl. Navážou šelmy na předchozí venkovní výhry a odčarují kluziště Ridery?

Připíšou si Tygři čtvrtou výhru v řadě a dotáhnou se na top čtyřku? Nebo Vítkovicím pomůže obměna na trenérské lavici a odlepí se z chvostu tabulky? Odpovědi na tyto otázky budeme získávat od pátečních 17:30 z ostravské Ostravar Arény.


Související

13.10.2023 • Vladimír Vykoukal

Tygři odjíždějí z Vítkovic s prázdnou

Naši partneři

Generální partner
Generální partner