Aktuální zprávy

Listopadové momenty: Bitka, hattricky i čistá konta

Liberec – I přes reprezentační přestávku stihli Tygři v listopadu odehrát osm utkání, z nichž vytěžili čtyři vítězství. Jaké byly ty nejzajímavější momenty třetího měsíce základní části?

Bijec Vlach

Jeden z top momentů listopadu přišel už na jeho samotném začátku. Liberečtí hokejisté prohrávali v domácím derby s Mladou Boleslaví 1:2 a soupeř měl navíc herně navrch. Pak se ale iniciativy chopil Jaroslav Vlach, jenž v tvrdé, ale férové bitce udolal Radka Jeřábka. Tygry tento vyhraný pěstní souboj nakopl a svého rivala nakonec přemohli poměrem 6:2.

Hattrickové premiéry

Během listopadu zaznamenali Tygři hned dva hattricky. Ten první si připsal Adam Najman v již zmíněném derby s Mladou Boleslaví. Zajímavé je, že to byl vůbec první třígólový večer v podání libereckého hráče proti našemu hlavnímu rivalovi. Mladého forvarda o něco později napodobil Jan Ordoš, jenž pomohl skolit Kometu na jejím ledě. Pro oba dva borce to byl vůbec první hattrick v jejich extraligové kariéře.

Poprvé s nulou

Kromě Ordoše se v Brně zaskvěl i brankář Jakub Neužil. Ten totiž pochytal všech 32 střel Komety a připsal si tak své první čisté konto v tygřím dresu. A první nulu v této sezóně si následně připsal i Petr Kváča. Ten v Karlových Varech čelil dokonce 39 střelám, leč za svá záda nepustil jedinou a měl tak lví podíl na cenné výhře 2:0.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner