Mládežnický hokej

Maxima mládežnické sezóny: 265 branek nebo destrukce 25:0

Liberec - K úplnému ohlédnutí za uplynulou sezónou nám zbývá zopakovat si maxima, kterých tygří mládežnické celky v uplynulé sezóně docílily. Jaká kategorie vstřelila vůbec největší počet branek v sezóně? Kdo byl nejproduktivnějším hráčem akademie? Na všechny otázky se dozvíte odpověď níže.

NEJVÍCE VSTŘELENÝCH BRANEK

Největší počet gólů v sezóně nastříleli sedmáci. Ti dokázali v 28 zápasech sezóny nasbírat hned 265 branek, což činí průměrně 9,64 přesných zásahů na zápas. Hned jedenáctkrát navíc svěřenci trenéra Vojtěcha Fialy v jednom utkání nastřádali minimálně deset přesných zápasů.

Z tohoto vynikajícího počinu navíc mohli diváci spatřit dvojciferné skóre hned pětkrát v řadě, což je bezesporu ohromující počin.

Sedmáci turnaj krajských výběrů

NEJMÉNĚ INKASOVANÝCH BRANEK

Nejmenší počet gólů v uplynulém ročníku inkasovaly ženy. Dovolily soupeřkám pouze 42 branek. Nicméně nastoupily pouze k šestnácti zápasům, tudíž musíme uvést i osmou třídu, jež dokázala v dvojnásobné porci střetnutí udržet obdržené góly na čísle 56.

Zaslouženou odměnou za kvalitní defenzivní práci je čisté konto. Nejvíce jich nasbírala opět osmá třída, která nedovolila soupeři skórovat hned v sedmi případech. Další dvě nuly navíc svěřenci trenéra Jiřího Bermanna přidali na Mistrovství České republiky, kde brankáři Čajan a Švejdová vynulovali Vítkovice a Přerov.



NEJDELŠÍ SÉRIE VÍTĚZSTVÍ

Nejstarší sportovní třída libereckého celku zažila opravdu vydařenou sezónu a po právu je podepsána pod velkým počtem maxim. Co se nejdelší série vítězství týče, i tady byli osmáci vůbec nejúspěšnější. V řadě slavili vítězství hned dvanáctkrát po sobě.

Bez prohry kráčeli soutěží od 28. listopadu až do druhého února! Jelikož v lize žáků nerozhoduje utkání s remízovým výsledkem prodloužení, můžeme uvést i položku duelů bez prohry. Těch nasbírali Tygři společně s MČR hned 22 v řadě! Za zmínku ale určitě stojí i páťáci, kteří vyhráli devět zápasů v řadě.

Osmáci slaví triumf na MČR

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ AKADEMICKÝCH CELKŮ

Nejproduktivnějším hráčem základních částí se stal s vysokým náskokem Tomáš Nezbeda. Jeho 57 bodů (27+30) ze 43 zápasů mu vyneslo celkové patnácté místo v produktivitě NOEN Extraligy staršího dorostu. Neméně se vedlo rychlému útočníkovi i v play-off, kde si připsal v šesti střetnutích tři branky a dvě asistence.

Pozadu ale nezůstávali ani dva nejúspěšnější hráči ostatních věkových kategorií. Samuel Solenský bodoval v DHL Extralize juniorů (25+18), Jan Kotyza (26+18) následně v ELIOD Extralize mladšího dorostu. K úplnosti statistiky je nutné uvést, že oba zmiňovaní odehráli méně střetnutí než Tomáš Nezbeda.

Tomáš Nezbeda při otočce

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ BRANKÁŘ AKADEMICKÝCH CELKŮ

Pro zápis do této statistiky jsme určili jednu podmínku. Brankář musel mít v základní části odehraných alespoň deset soutěžních utkání. Po tomto upřesnění vychází jako neúspěšnější maskovaný muž gólman mladšího dorostu Kristián Novák.

V 33 duelech nasbíral procentuální úspěšnost 91,25 a průměr obdržených branek pod 2,61. Výrazně tak pomohl svému celku k celkovému druhému místu po nadstavbové části. V play-off však náš celek narazil na Chomutov, který dokázal sérii ovládnout poměrem 2:1, a vyřadit tak jednoho z největších favoritů soutěže.

Kristián Novák při rozbruslení

NEJVYŠŠÍ VÍTĚZSTVÍ

Na závěr přichází opravdu úctyhodný počin. Nejvyšší vítězství v sezóně obstarali tygří sedmáci. Frýdlantu dokázali vsítit těžko uvěřitelných pětadvacet branek. Výmluvné jsou i skóre během jednotlivých třetin: 6:0, 5:0 a 14:0. Nebylo to navíc naposledy, kdy by tato kategorie vsítila dvacet branek. Stejnou metu pokořila i v duelu s Poděbrady. Finální skóre bylo 20:5.

Ani po tomto výsledku však výčty nekončí. Před dvacet přesných zásahů se dostali i mistři České republiky. Rozstříleli Krkonoše 23:4.

Kristián Novák při rozbruslení

Nám nezbývá než doufat, že maxima sezóny 2015/2016 budou pokořena v ročníku následujícím. Na to, jestli tomu tak opravdu bude, si musíme další rok počkat.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner